nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El macrojudici a Cursach es farà entre el juny d'enguany i gener de 2023

El judici contra l'empresari Bartolomé Cursach començarà el 13 de juny d'enguany i es prolongarà diversos mesos fins a finalitzar el 13 de gener de 2023 -durant el mes d'agost no hi hauria sessions del macrojudici-, segons han confirmat fonts del cas a Europa Press.

Cursach, qui ja va estar privat de llibertat des del 28 de febrer de 2017 fins al 18 d'abril de 2018, s'enfronta una petició de la Fiscalia Anticorrupció de vuit anys i mig de presó en haver estat acusat de delictes de pertinença a un grup criminal, prevaricació administrativa, suborn actiu i coaccions. A més, també se li reclama un total de 15 anys d'inhabilitació especial per a tota activitat relativa a l'hostaleria, oci o esbarjo, així com una sanció econòmica d'uns 60.000 euros.

En concret, la sanció econòmica correspondria al delicte de suborn actiu continuat, que també implica cinc anys de presó i la inhabilitació especial per a càrrec o ocupació pública per temps de deu anys.

Així mateix, pel delicte continuat de coaccions se sol·licita una pena de 24 mesos de presó, mentre que per pertinença a un grup criminal es demana la pena de 18 mesos de presó i inhabilitació especial de 15 anys.

En el macrojudici també s'asseurà en la banqueta Bartolomé Sbert Nicolau, qui va ser director general del Grup Cursach Oci quan van tenir lloc els fets denunciats. Se l'acusa dels mateixos delictes i se sol·licita una pena de 18 mesos de presó, 15 anys d'inhabilitació en activitats relacionades, deu anys per a tot càrrec o funció pública i una multa d'altres 60.000 euros, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.