cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[VÍDEO] Demana per sopar a un restaurant i el cambrer li contesta: «esto es España, yo soy español y me hablas en castellano»

La cantant del grup Carraixet, actriu i Directora del Cor Lleonard Giner, Mari Giner, ha denunciat un cas de discriminació per raó de llengua.

Acompanyada d'un grup d'amics, Mari Giner ha entrat al restaurant Più Che Buono a Peniscola (Castelló) i ha demanat al cambrer per poder menjar. El cambrer l'ha talla i li ha dit «en castellano!» i com que Giner ha continuat parlant en valencià, l'empleat del restaurant li ha dit «esto es España, yo soy español y me hablas en castellano».

Davant l'actitud agressiva de l'empleat, Mari Giner ha demanat per la responsable de l'establiment i li ha demanat el full de reclamacions. La responsable del local li ha dit que el gestor li ha dit que no estava obligada a donar el full de reclamacions ja que no havia consumit res i en demanar una consumició, la responsable del local ha engegat fora del local Giner.

Giner ha enregistrat un vídeo explicant els fets i l'ha publicat a les xarxes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Clar i Català, fa mes de 2 anys

Demano que tots i cadascú de nosaltres parlam i lluïm el català, l'utilitzam arreu i defensam sempre en la vida quotidiana cada dia, cada instant! REVITALITZAR la llengua i cultura catalanes i la independència!!

Valoració:2menosmas
Per anton, fa mes de 2 anys

@ Pau: Aquí no s´impedeix ni s´imposa a ningú parlar en castellà,el que es demana que ens entenguin i no tinguem de ser nosaltres que tinguem de canviar de llengua.Tens la barra de dir-nos repressors? no tens vergonya.La solidaritat i llibertat de la que presumim no passa per deixar-nos trepitjar els nostres drets.Això de que parles en català al metro a Madrid no ho creus ni borratxo.
En una cosa et tinc de donar la raó,els mitjans fan un desastre a la llengua.

Valoració:2menosmas
Per un cartellet i au !, fa mes de 2 anys

podrien posar un certellat on digués: No hablamos catalán.



La gent ja s´espabilaria sola per no anar-hi. Mira què és fàcil !

Valoració:10menosmas
Per Isabel, fa mes de 2 anys

Si posen un restaurant a Peñíscola i no permeten parlar la llengua autòctona....ja diu tot dels responsables del local
Jo no hi aniré pas i no el recomendaré, al contrari, serà exemple del que no és un bona manera de guanyar-se al client. Si fóssim extrangers segur que no els posarien impediments

Valoració:10menosmas
Per Tonet, fa mes de 2 anys

Sr. Pau, on no es deixa PARLAR lliurement en castellà?
És broma no?

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Sa responsable des local, totalment identificada amb s'empleat agressiu, ja que quan na Mari Giner la desmunta demanant-li una consumició, sa primera es desdiu del que li ha dit i la fa fora. Reservat es dret d'admissió, qui se'ns adreci en català no pot consumir aquí. Es supremacisme per damunt de tot

Valoració:10menosmas
Per Miquel Rigolfas Torras, fa mes de 2 anys

Prenem nota del nom del restaurant i no hi tornem mai més.!!!

Valoració:12menosmas
Per Perdona Pau, fa mes de 2 anys

Perdona Pau, si tú te poses a xerrar català dins el metro de Madrit, lo primer te insultaran i si hi ha cap ultra te fotran dues hostias.
Mai aniré a Madrit a xerrar català, perque no és correcta, perquè no fan ells el mateix ? Qui son els mal educats pocasvergonyas i xulos ?
Antes xerraria anglès i ells se esforsarian per atendrem, estic segur, ? de qui és la xenofòbia?

Valoració:3menosmas
Per Xus, fa mes de 2 anys

Aço ha pasat a Peñíscola,Castelló,País Valencià..
Me pareix vergonyós que no puges parlar la teua llengua en la teua terra.
Ara ja sé que a eixe establiment no aniré.

Valoració:10menosmas
Per Pau, fa mes de 2 anys

Aquesta no és la solució! Qui és pitjor el que no deixa expressar-se lliurement en català o el que no deixa parlar lliurement en castellà! A mi, a una escola catalanista abatuda per la Setmana Tràgica i després per la Guerra Civil i aixecada per la gent obrera amb cognoms de tot arreu, em van ensenyar una Catalunya solidària i plena d'oportunitats per ser lliure! On està aquesta solidaritat i llibertat de la que presumim si aquí em miren pitjor per parlar en castellà i em tatxen de txarnega (amb "tx" ben maca" per catalanitzar-ho tot) que quan vaig a Madrid i parlo català en ple metro sense que ningú digui ni piu). De què ens serveix tanta catalanitat si no els mitjans s'encarreguen de mantenir la llengua, TOT ANGLICISMES!! Per mi repressors són tant els uns com els altres! I visca la Pepa i Visquin tots els Catalans i No Catalans residents LLIURES I AMB DRETS HUMANS RESPECTATS!

Valoració:-37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente