algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les telefonades de temàtica suïcida al Telèfon de l'Esperança es disparen un 200% entre el gener i el novembre a les Balears

Un total de 219 persones varen fer telefonades de temàtica suïcida al Telèfon de l'Esperança de les Balears entre el gener i el novembre de 2021, cosa que representa un 217,39% més que el 2020 (69 persones) i un 491,89% més que el 2019 (37 persones).

Segons dades de l'entitat publicades aquest dilluns, un total de 4.833 persones a les Illes varen demanar ajuda al Telèfon de l'Esperança des del gener al novembre, un 92,86% més que en el mateix període del 2020 (2.506 persones) i un 357, 67% més que a l'any 2019 (1.056 persones).

El 61% són dones i el 68% tenen entre 36 a 65 anys. La durada mitjana de la telefonada és de 12 minuts, encara que en els casos de temàtica suïcida la mitjana és de 25 minuts.

El 27% de les persones que telefona al Telèfon de l'Esperança tenen problemes de salut mental; el 9%, solitud i incomunicació; el 8%, depressió; el 6%, trastorns d'ansietat; i el 8%, problemes relacionals i/o familiars.

Des de l'entitat consideren que l'increment de les telefonades reflecteix els danys a la salut emocional i mental que produeix la pandèmia de la Covid-19 i la necessitat de la gent de demanar ajuda. Si bé només 43 persones varen telefonar i varen manifestar clarament el patiment i la por que els produïa la pandèmia, la majoria de les persones expressen en algun moment el seu temor o preocupació per contagiar-se o contagiar els altres.

L'entitat ressalta la importància que les persones que han fet telefonades de temàtica suïcida hagin demanat ajuda. Segons han apuntat, 7 de les 219 persones varen fer la telefonada en l'acte suïcida, és a dir, acabaven de cometre un acte per acabar amb la seva vida. Per això, han remarcat la necessitat de comptar amb mitjans que ajudin a salvar vides.

Per a aquelles persones que necessitin ajuda, el telèfon 971 46 11 12 està disponible les 24 hores del dia durant tot l'any i de manera especial en aquestes festes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Ramonet, si vas a l'hort
Tolo?
Eres tú?
Tolo?

Valoració:0menosmas
Per Ramonet, si vas a l'hort, fa mes de 2 anys

Per què hi ha gent que ve al dBalears a queixar-se i a criticar? Només hi ha dos mitjans generalistes en català a les Illes Balears i aquest, concretament, el du una associació cultural amb 4 gats contractats. És evident que fan tot el que poden i més i encara hi ha mala gent que ve als comentaris a corregir, a insultar i a queixar-se. El dia que el dBalears hagi de tancar i vos quedeu només amb l'Ara Balears de pagament veurem què feu!

Valoració:0menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys

No teniu llibre d'estil al DB?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente