cielo claro
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Un total de 666 persones han mort enguany a les Balears en les llistes d'espera de dependència

Un total de 666 persones han mort a les Balears des de començament d'any en les llistes d'espera de la dependència, segons les darreres dades del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 recollides per l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, amb motiu del XV aniversari de la Llei de Dependència.

En concret, d'aquestes 666 persones, 366 eren dependents amb dret a pendents de prestació i 300 estaven pendents de resolució del grau de dependència.

A més, de les dades es desprèn que les Balears tenen un 8,28% de persones en el «llimb de la dependència», és a dir, pendents de rebre prestació. Aquest percentatge se situa per sota de la mitjana estatal.

Del desembre del 2020 al novembre del 2021, les llistes d'espera s'han reduït un 10,3% a les Balears, amb 2.201 persones en espera el novembre d'enguany. D'altra banda, el nombre de beneficiaris ha augmentat un 5,7% a les Balears en aquest període.

A tot l'Estat, un total de 43.381 persones han mort des del començament del 2021 a les llistes d'espera de la dependència. Segons adverteix l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, «la burocràcia en els procediments i aquestes comunitats no permetran que el Govern espanyol compleixi l'objectiu de reducció de la llista d'espera en 60.000 persones compromeses en el pla de xoc».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Quina vergonya de polítics i quina vergonya de país. Tuden molts doblers públics amb coses totalment prescindibles, no en parlem ja dels generosos sous i prebendes que els paguem. Em demano, què fan que res funciona com caldria? No pot ser que paguem llumetes nadalenques i parcs d'aventures caríssims que ningú ha demanat ni es necessiten, en canvi, es deixa morir a la gent malalta, dependent d'ajuts, per una falta d'atenció de les institucions que en són responsables. La falta d'una infraestructura administrativa adequada, diuen que és la culpable, i també que la responsabilitat per la falta d'inversions és del Govern central. No els cau la cara de vergonya a tots? Òbviament que per a les caríssimes banalitats, capricis i prebendes seves la infraestructura administrativa funciona com un tir. No passeu pena que pels seus propis interessos ja la tenen resolta a la burocràcia fa estona. Em demano, per què elegim aquesta gent, titelles de Madrid, si no saben o no tenen prou interès per solucionar els problemes de la ciutadania? Ara governa el PSOE, puix l'excusa que la culpa la té Madrid no sembla gaire convincent, malgrat que l'excusa és la mateixa que quan governa a Madrid el PP i és el PP el que empra l'excusa aquí. A on són les grans inversions que anunciaren per a la sanitat i els serveis socials? Ni tan sols han estat capaços de demanar disculpes a les famílies dels morts que han vist, impotents, com els seus ser estimats es morien per la desídia i mal funcionament de les institucions les quals estan obligades per llei a atendre els ciutadans dependents. Alguna cosa haurà de canviar a la política balear, dobles n'hi ha, quan ells volen, és clar, manca una bona administració i ganes de treballar pels ciutadans, que es prioritzi les necessitats dels que menys tenen invertint en serveis públics i sanitat, l'altre, llumetes i parcs inclosos, pot esperar indefinidament, la vida i la salut de la gent no pot, ja ho estem veient ara.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente