algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Una treballadora d'un centre de salut es nega a atendre un ciutadà per parlar-li en català i, a més, telefona a la policia

Una ciutadana valenciana ha denunciat mitjançant Twitter que el seu marit ha anat a cercar la targeta SIP al Centre de Salut de Vinaròs (el Maestrat) i ha patit una discriminació lingüística per part d'una treballadora pel fet d'adreçar-se-li en català.

A banda de no atendre el ciutadà, la treballadora ha telefonat a la policia amb un fals pretext. «L'adminstrativa li ha dit que havia de parlar en castellà, ha demanat el full de reclamacions i ella ha trucat a la policia al·legant que impedia el pas, no hi havia ningú més fent cua», ha explicat Júlia Terol sobre l'incident.

La ciutadana ha remarcat que s'han digirit a la Policia Local del municipi i que aquesta «a part de donar-los la raó ens ha explicat el procediment de reclamació, demà entregarem la documentació pertinent».

De seguida, entitats com Escola Valenciana, la Plataforma per la Llengua i El Tempir han denunciat els fets i s'han posat a disposició de l'afectat per a tramitar la queixa.

«Sembla que en la carta de drets del pacient que difon la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana no consta el dret a ser atés en valencià per a posar fi al supremacisme administratiu. Per a quan la competència lingüística, consellera? Perquè aquesta persona no és un metge estranger. Ai, la demagògia!», ha remarcat l'entitat cultural El Tempir.

A més, el partit Compromís per Vinaròs també s'ha posat a la seva disposició perquè s'estudiï el cas: «Sentim molt que hagen vulnerat el seu dret a ser atès en valencià. Aquest fet pareix prou semblant a un altre denunciat fa un any aproximadament. Estem a la vostra disposició per tal que l'administració necessària ho estudie».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per De fora vingueren que de casa ens tragueren, fa mes de 2 anys

Que no falti un tontet com el Miguelito per a entretindre'ns una estona!
De fora vingueren que de casa ens tragueren... Vaja, ho intenten, pobrets, però nosaltres estem a ca nostra: ells, NO.

Valoració:4menosmas
Per Luciano, fa mes de 2 anys

Aquesta mala pècora l'entén perfectament, però gaudeix menyspreant-nos.

Valoració:2menosmas
Per Jota, fa mes de 2 anys

Ja fa uns anys que els canalles de Ciutadans van iniciar la guerra contra el català. Per molt que mentiu, difameu i imposeu, mai podreu matar el català, sigui el que es parla a Catalunya, al Païs Valencià o a Ses Illes.



No va poder l'assassí sanguinari Franco que tant benereu, creieu que una colla de nacionalistes enfarlopats sí? Ho teniu clar.

Valoració:11menosmas
Per Enric, fa mes de 2 anys

Llavors entendreu que aci es parla bacavès, a tot el territori de Bacàvia. Ja n'hi a prou de dividir la llengua!!!

Valoració:5menosmas
Per Er Kiyo, fa mes de 2 anys

Miguel i en Andaluçia en andalûh i no en la lengua del imperio.

Valoració:7menosmas
Per Eva, fa mes de 2 anys

És vergonyós que un administratiu que treballa per una població que s'expressa amb valencià no estigui disposat a aprendre la llengua valenciana.A més que arribi al punt que per aquest fet truqui a la policia.

Valoració:8menosmas
Per Que s'en vagin a porgar fum, fa mes de 2 anys

@Paco Sempere. El deixi fer a aquest ignorant. Segurament no sap ni que és el Llemosí ni a on se parla de veritat.
No ho paga, fer-los la contrària, perque el que volen és que els donem conversa i qui més qui manco, tots tenim coses més agradables per fer.

Valoració:8menosmas
Per Albert Almor, fa mes de 2 anys

AL CARRER, FORA DE LA FEINA. MARXA AL TEU PAIS.

Valoració:15menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Miguel: Explicali a aquesta treballadora que no ha volgut atendre ni entendre a una pacient.

Valoració:20menosmas
Per Paco Sempere, fa mes de 2 anys

La feina feta pel PP és la continuïtat de la feta per la dictadura i els governs dels borbons durant segles.
Quan algú a día d'avui diu que ací es parla valencià i a Catalunya el llemosí li demanaria que em respongués què es parla a Andalucía, a Canàries, a Argentina o a México, per exemple.
Salut i bona vesprada!

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente