algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Assetgen, insulten i amenacen un nin de 12 anys perquè s’expressa en català al grup de WhatsApp de l’institut

190841

La Plataforma per la Llengua ha denunciat aquest dimarts que un estudiant de dotze anys del Camp de Tarragona ha estat víctima d'una campanya d'assetjament per part de companys que no acceptaven que s'expressés en català al grup de WhatsApp de l'institut.

Segons expliquen, el nin no es va acovardir i es va mantenir en català en tot moment, «una actitud que hauria de servir d'exemple a tots els catalanoparlants», remarca l'entitat.

Els pares del nin es varen posar en contacta amb la Plataforma per la Llengua i li varen enviar captures de pantalla en què es podien llegir les exigències dels companys. Els companys, a més, l'insultaven, l'assetjaven amb telefonades amenaçadores i fins i tot promovien que l'apallissessin.

En tot moment, l'afectat es va mantenir en català i va refusar de doblegar-se a les exigències i les amenaces dels assetjadors, «una actitud d'autoestima i lleialtat lingüística» que l'entitat creu que és un exemple per a tots els catalanoparlants que viuen experiències similars. «Només l'acció decidida i generalitzada de resistència al supremacisme castellà pot revertir la minorització de la llengua catalana», han destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PROU!, fa mes de 2 anys

La consigna "aporellos" del borbó du aquestes conseqüències.
La minoria nacional catalana pateix persecució per part de l'estat i per part de la població adoctrinada en l'odi contra els catalanoparlants pel tots els mitjans de comunicació del mateix estat ultranacionalista castellà.
Els catalanoparlants ens hem d'organitzar en espais monolingües en català on no ens pugui insultar cap colonitzador ni cap renegat per expressar-nos en la nostra llengua materna.
PROU DE RACISME!

Valoració:0menosmas
Per Indepe, fa mes de 2 anys

Aquest cas hauria d'arribar al Consell d'Europa, però com España és la borratxeria amb barra lliure d'Europa, fan ulls grossos. Estic de la ñ fins els pebrots.

Valoració:17menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

hi ha molta merda forastera per aquí, s'hauria de fer una bona neteja i enviar-los a tos cap a les Alpujarres, a viure a les cavernes.. i els pares a la presó per criar monstres!

Valoració:11menosmas
Per els Ñ, cavernícoles del juràsic, fills de franco, fa mes de 2 anys

Molts d´aquests ñordos MALALTS D´ODI són INADAPTABLES EN QUALCA SOCIETAT. A més traslladen els seus defectes als seus nins. INACCEPTABLE !

Valoració:31menosmas
Per A això ho hem d'arreglar entre tots noltros., fa mes de 2 anys

I encara ténen la desfatxatesa de dir-nos nazis a noltros, per parlar en la llengua de la nostra terra.
Els hem de fer el boicot. No hem de donar feina a aquesta gent, si som empressaris, ni hem comprar res, per bo i barat que sigui, a cap tenda a on hi hagi gent d'aquesta, ni tampoc hem d'anar a perruqueries ni barberies que siguin anti-noltros. Perque com més els engreixem, més força tindran per pegar-nos, maltractarnos i per expulsar-nos de ca nostra, ja que en vidran més dels seus i arribara un moment que no just seran més barroers i violents, si no que també seran més que noltros.
I és que s' aprofiten de l'unionisme i de l'espanyolisme, per fer tot el mal possible als catalanoparlants sense que els facin res.. I és que tot el que ténen d'incults i de primitius, ho ténen també de violents i de males persones.

Valoració:38menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

Amenaces, insults i acosar un menor, a més per motiu de parlar en català es un delicte, ames agreujat per el odi, i per ésser menor la víctima. Denuncia immediata i a veure si els hi queden ganes de seguir fent això a aquesta xusma

Valoració:38menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Si això passa contra un nin catalanoparlant no és odi, oi colons espanyolistes que pul·luleu per aquí?

Valoració:49menosmas
Per ARRUIX!, fa mes de 2 anys

Si hi ha gent de fora que és tan selvatge i tan animal i que és capaç amb la gent que hauria d'atendre d'amenaçar, d'expulsar dels comerços a on treballen, de negar-se a atendre malalts, d'avisar a les forces d'ordre públic només per parlar la nostra llengua, disfressant-ho de delicte perque els detenguin i que ara ja no respecten ni als infants, haurem de posar a fer feina als lletrats, perque se faci possible una llei que expulsi a tota aquesta púrria.
I aquestes selvatjades no van només contra la llengua catalana, si no que van en contra de tots els que la parlam, els de fora que la parlen també. Però son tan cínics i tan mala gent, que quan te queixes d'aquestes porcades, encara te diuen nazi, com si el que fan ells no fóssin fets de nazi.
Tenim tot el dret de no voler a aquesta gentota per aqui. Tot el dret del món.

Valoració:44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente