nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Ajuntament de Montanejos, municipi on varen assassinar Guillem Agulló, veta l'actuació d'un grup perquè canta en valencià

L'Ajuntament de Montanejos, al País Valencià, havia anunciat el concert del grup Tito Pontet per tocar al poble el 27 de novembre. Però, finalment, l'actuació s'ha cancel·lat perquè el grup canta en valencià, segons denuncien els músics.

En un comunicat afirmen que el motiu que els van donar és que al poble, on el 1993 un grup de neonazis va assassinar a ganivetades el jove antifeixista Guillem Agulló, hi «apareixen individus d'extrema dreta els caps de setmana» i volien «evitar possibles aldarulls».

El batle d'aquesta població de l'Alt Millars, Miguel Sandalinas Collado, del PSOE-PSPV, ha dit que «lamenta les mentides» de Tito Pontet i nega haver-se posat en contacte amb el grup, a qui acusa de buscar notorietat.

Segons diu, la contractació es va fer a través d'una empresa d'espectacles, a qui van demanar expressament que programessin grups que actuessin «en valencià i castellà, no únicament en valencià». Com que el municipi «és castellanoparlant», volien organitzar «un acte inclusiu» que respectés «totes les realitats, també lingüístiques».

L'actuació s'emmarcava dins de la programació amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. El batle afirma que la contractació dels alcoians no era definitiva, tot i que ja s'havia publicitat en el programa d'actes del 25N del poble.

Suport a Tito Pontet

El conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha dit que «suspendre la cultura per por a l'extrema dreta «no és una opció".

Tito Pontet és un grup de les comarques de l'Alcoià i el Comtat que fa música d'arrels jamaicanes i llatines. Han publicat dos discos en valencià i el seu darrer senzill, 'Amorfoda', és en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

“Per cantar en valencià….”



🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣



Ridiculos

Valoració:-1menosmas
Per Araceli Sabater Llorens., fa mes de 2 anys

Ni un pas enrera.
Visca el VALENCIÀ!
Visca el grup TITO PONTET!.👏👏👏

Valoració:6menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-La dreta faixiste sempre será igual i adamés traidors a les seves arrels com a poble si son nascuts en els propis països catalanoparlants,... (si son forasters ja no cal ni parlar-ne).

Valoració:7menosmas
Per Jo, fa mes de 2 anys

llavors haureu de contractar grups de pallassos, en comptes de músics... els palurdos no els agrada cap tipus de música...

Valoració:8menosmas
Per Arxi, fa mes de 2 anys

quina colla de covards! als feixistes se'ls hi planta cara! a la fi son una colla d'ignorants i de un en un, no son ningú.. algún día també deuen anar sols per el carrer..

Valoració:6menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Estam ben arreglats els ciutadans demòcrates, amb aquests càncers socials i polítics que son aquesta extrema i la ultra dreta que ho pudreixen tot.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente