muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Arrestat a Mallorca un acusat de traficar amb persones i de finançar el gihadisme internacional

La Guàrdia Civil ha detingut a Mallorca a un home com a presumpte líder d'una organització de tràfic de persones que suposadament finançava el terrorisme gihadista.

Segons ha informat la Direcció General de la Guàrdia Civil, l'home, de nacionalitat algeriana, va ser arrestat la nit del passat 31 de juliol a Llucmajor.

Els investigadors sostenen que aquesta persona «liderava des d'Europa una organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans amb connexions amb grups facilitadors assentats al nord d'Àfrica».

Presumptament, aprofitant aquesta infraestructura, el detingut «hauria col·laborat a traslladar combatents des del Marroc, Algèria i Tunísia a zones controlades per faccions gihadistes a Líbia, grups als quals al seu torn hauria finançat amb els fons provinents de la seva activitat criminal».

Per tot això, el sospitós tenia un requeriment a nivell internacional de la Interpol. El detingut ha ingressat a la presó.

La Guàrdia Civil creu que aquesta organització criminal va estar darrere de les darreres entrades de combatents terroristes des d'Algèria a Espanya, ja detinguts.

La investigació roman oberta per a esclarir els motius de la seva presència a Espanya, així com per a detectar altres membres o possibles col·laboradors del seu entramat.

L'operació ha comptat amb una estreta col·laboració entre la Guàrdia Civil, Interpol i les autoritats algerianes. Des de l'Institut Armat han assenyalat que ha estat «clau» la ràpida coordinació entre institucions per a detectar al sospitós, que presentava una gran mobilitat a nivell internacional i disposava en el moment de la seva detenció de documentació de diverses nacionalitats.

La Guàrdia Civil ha recordat que des que es va elevar al nivell 4 l'Alerta Antiterrorista al juny de 2015, s'han potenciat totes les investigacions relacionades amb aquesta mena d'estructures de col·laboració amb el terrorisme i, amb especial importància, en aquelles connexions entre individus presents o residents a Espanya i altres persones residents en països de l'entorn, reforçant la cooperació policial entre països.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.