algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Demanen 20 anys de presó per a Rodrigo de Santos per agressió sexual a dos presos durant la reinserció en una ONG de Vallecas

La Fiscalia de Madrid sol·licita vint anys de presó per a l'exregidor del PP, Rodrigo de Santos, per la presumpta comissió de dos delictes d'agressió sexual que hauria comès contra dos homes quan treballava en la Fundació Padre Garralda-Horizontes Abiertos.

Així consta en l'escrit d'acusació, al qual va tenir accés Europa Press, en el qual s'acusa l'extinent de batle d'Urbanisme de Palma d'un delicte continuat d'agressió sexual i un altre delicte d'agressió sexual.

L'acusat ja va ser condemnat en 2010 per l'Audiència Provincial de Palma per un delicte d'abús sexual amb accés carnal a menor, a la pena de 5 anys de presó i prohibició d'aproximació i comunicació per temps de 8 anys.

Rodrigo de Santos va treballar en aquesta Fundació des de l'any 2015, exercint a partir d'octubre de 2016 les funcions de coordinador del programa de reinserció social de pres, avalant els interns que no tenien arrelament familiar davant Institucions Penitenciàries.

D'aquesta manera, se'ls allotjava en els habitatges que posseïa aquesta Fundació a Vallecas, «proporcionant-los un lloc on poder residir durant els permisos penitenciaris i fins i tot una vegada que els era concedida la llibertat condicional i la llibertat definitiva, fent-se responsable dels interns davant la Junta de Tractament del Centre penitenciari».

El fiscal relata que, entre els mesos de febrer i juliol de 2017, un pres va estar residint durant els permisos penitenciaris per trobar-se en segon i tercer grau penitenciari en aquestes cases d'acolliment.

«Durant aquest període de temps el processament, prevalent-se de la seva condició de coordinador del citat programa i sota l'amenaça de retirar-li l'aval per part de la Fundació, imprescindible per a poder gaudir dels permisos penitenciaris, el va obligar en set ocasions, a mantenir relacions sexuals», recull l'escrit.

Un altre dels casos d'agressió sexual es va produir a mitjan febrer de 2017, quan el processat, fent valer la seva condició de coordinador del programa, va convidar un altre pres en permís a passar la nit a la seva casa d'Alcobendas, aquest hi va acudir coaccionat, per por de que li retiressin els permisos. Durant la nit, mentre la víctima dormia, el processat es va introduir en el seu llit, i li va fer tocaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tere@hotmail.com, fa mes de 3 anys

Però mentrestant l'antimallorquina Catalina Cirer, que el va emparar, continua cobrant a final de mes com si res. Deu ser la política degana de les Balears i ningú no li ha demanat comptes.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente