algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

El judici al jutge Florit per requisar mòbils a periodistes se celebra aquest dijous

El judici al jutge Florit per requisar mòbils a periodistes se celebra aquest dijous. | E.P./Arxiu

El judici del denominat 'cas Mòbils' en el qual està investigat el magistrat Miguel Florit per la confiscació de mòbils a periodistes i el rastreig de les seves trucades se celebra aquest dijous en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB). Entre altres delictes, se l'acusa d'haver vulnerat el dret al secret professional i per intercepció il·legal de comunicacions.

En concret, la Sala Civil i Penal del TSJIB ha assenyalat la vista oral a partir de les 09.30 hores, i dies successius si fos necessari, en sessions de matí i horabaixa. La causa es remunta a l'11 de desembre de 2018, quan la Policia, per ordre del jutge, es va confiscar dels telèfons mòbils de dos redactors d'Europa Press i 'Diario de Mallorca' per a investigar l'origen d'informacions periodístiques publicades en relació amb el 'cas Cursach'.

La Policia també va requisar ordinadors, un 'pendrive' i diversa documentació en la seu d'Europa Press a Balears i, ja a l'horabaixa, va visitar la seu de 'Diario de Mallorca', però finalment no van accedir al seu interior. Aquests fets van provocar certa indignació en l'àmbit de la professió i es van donar mostres de suport i solidaritat i concentracions en diferents punts de l'Estat.

Davant això, la defensa dels mitjans afectats -Europa Press i 'Diario de Mallorca'-, així com els dos periodistes -Blanca Pou i Kiko Mestre- van presentar una querella en la qual es demanen penes que sumen 42 anys d'inhabilitació per, a més de vulnerar el secret professional i la intercepció de les comunicacions, prevaricació, i un delicte contra la inviolabilitat del domicili.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rebuig total, fa mes de 4 anys

Hi ha gent que volen ajudar a la causa picoleta de totes passades, per a fer mèrits convertibles en el futur.

Valoració:4menosmas
Per Quin personal!, fa mes de 4 anys

I els jutges no saben el poden i no poden fer? Estam arreglats!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente