algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Juan Font Rosselló, condemnat a un any de presó i a indemnitzar l'ASM

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Illes Balears ha dictat una sentència en la qual condemna l'exdiputat del Partit Popular Juan Font Rosselló, per la comissió d'un delicte de coaccions, a la pena d'un any de presó, amb l'accessòria d'inhabilitació especial per a l'exercici del dret al sufragi passiu durant el temps de la condemna i a l'abonament de la meitat de les costes del procediment, incloses les causades a l'acusació particular.

També condemnen l'activista espanyolista «a abonar a l'Assemblea Sobiranista de Mallorca la quantitat de 233 €», en concepte de responsabilitat.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Illes Balears ha absolt l'acusat del delicte contra els drets fonamentals i del delicte de danys dels quals també estava acusat.

La sentència no és ferma i contra ella es poden interposar recursos d'apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Els fets varen ocórrer dia 7 d'octubre de 2017, quan diversos participants a una manifestació espanyolista varen assaltar una paradeta de l'ASM. Juan Font Rosselló va liderar i coordinar l'atac i ell personalment va rompre part del material de la paradeta i s'encarà amb l'expresident del Govern, Cristòfol Soler, a qui insultà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per arg, fa mes de 2 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de València i per les blaves i assolellades illes Balears». Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:4menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Catalunya no se circumscriu a les quatre províncies de la divisió administrativa espanyola sinó que abraça totes les contrades on se parla la llengua del rei En Jaume». Miquel Ferrà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:4menosmas
Per I tant!, fa mes de 2 anys

Deu ser un patriota de la illa Sentinel, perque a Espanya és a on fa més mal, ja que la deixa com si tots els seus habitants fóssin uns selvatges, maleducats i embogits, que peguen i destrossen les propietats de tots els que no peguen com ells.
En definitiva, és un mal mallorquí i balear i un pèssim espanyol.

Valoració:5menosmas
Per yo, fa mes de 2 anys


Tot un patriota no com els esquirols venuts a Catalunya

Valoració:-9menosmas
Per Pobret!, fa mes de 2 anys

Els desitjos moltes vegades es compleixen!
I no es veuen ni se senten! ja, ja, ja...

Valoració:7menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Si fos a l'inrreves, als sobiranistes els haurien caigut deu o quinze anys de presó i els haurien embargat tots els seus béns. Però com que tots son franquistes, s'ajuden entre ells.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente