algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Absolen el PP de destruir proves per... falta de proves

El jutjat penal número 31 de Madrid ha absolt el Partit Popular i tres empleats de la formació en el cas dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas. El jutge ho argumenta per falta de proves; considera que no ha quedat acreditat que en destruir els ordinadors que havia utilitzat Bárcenas tenguessin la intenció d'eliminar informació per obstaculitzar la investigació de l'Audiència Nacional.

A la sentència, el magistrat absol el PP i els tres acusats, l'extresorera Carmen Navarro; el responsable de l'Assessoria Jurídica, Alberto Durán; i el cap del Departament de Sistemes Informàtics, José Manuel Moreno, dels delictes d'encobriment i de danys informàtics.

També absol del delicte de danys informàtics el Partit Popular perquè s'ha pogut acreditar que uns dels ordinadors sí que era propietat de la formació política, mentre que de l'altre no sap si era del partit o de Luis Bárcenas.

Encobriment

Pel que fa el delicte d'encobriment, la sentència també absol el Partit Popular i els tres acusats en aplicació del principi 'in dubio pro reo', - que, en cas de dubte sobre la prova dels fets, s'ha de sentenciar a favor del processat-. Entre les possibilitats que els acusats actuassin per dificultar l'acreditació d'un delicte o simplement per complir amb la llei de protecció de dades, el tribunal ha de decantar-se per l'explicació més favorable al processat.

La sentència es pot apel·lar a l'Audiència Provincial de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per observador, fa mes de 4 anys

a eÑe no tenen vergonya, com els neandertals.

Valoració:6menosmas
Per Sergi, fa mes de 4 anys

Però això ens sorprent?
Fa estona que sospitam com funciona tot: politica, justicia,....

Valoració:7menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 4 anys

El que és indignant és que no hagin convidat a una mariscada al pobre Barcenas i ja no dic que el fessin santo subito.

Valoració:8menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 4 anys

Això és obscè. S'en riuen de la gent, i els aporellistes també estaninclosos.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente