nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Un tribunal militar sanciona tres guàrdies civils per cantar el 'Cara al sol' a la caserna de Vilafranca

Un tribunal militar ha sancionat tres guàrdies civils que varen emetre a la caserna de Vilafranca, a tot volum, l'himne falangista 'Cara al sol', ja que s'ha considerat com una falta greu que afecta a la dignitat de la Guàrdia Civil.

Els tres sancionats són el sergent, que en el moment dels fets era el màxim responsable de la caserna, i els dos agents que estaven sota les seves ordres. El suboficial ha estat sancionat amb una suspensió de set dies, mentre que els dos agents han estat castigats amb cinc dies de suspensió de la seva activitat laboral.

Els fets es produïren dia 10 d'octubre de l'any 2010. Aleshores, en la caserna de Vilafranca s'estava treballant per a organitzar els actes de la festivitat del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, que se celebrava dos dies més tard. Els tres guàrdies sancionats estaven treballant en la col·locació de la instal·lació de megafonia de la caserna i realitzaven les proves de so per a l'esdeveniment. Els aparells de so els havien instal·lat en el despatx principal de la instal·lació militar. La prova de so es va fer reproduint l'himne de la Falange. El volum de la cançó va ser tan alt que es podia escoltar perfectament des de l'exterior de l'aquarterament.

L'enrenou era tan gran que un veïnat va enregistrar el so i les imatges dels tres agents fent la salutació feixista mentre cantaven l'himne. L'enregistrament va circular per WhatsApp i això ha obligat el tribunal militar a actuar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 4 anys

Qué vos sorpren, a "España" els judicis que afectan a institucions o "personages muy españoles" se torban entre 8 o 10 anys, i si els poden fer prescriure millor.
No recordau el sr. Cañellas amb Ñ d'España al judici del TUNEL DE SOLLER, i un Xec de 45 milions.

Valoració:6menosmas
Per Penós, fa mes de 4 anys

Fa nou anys que va passar, pero tornen a treure el fet com si fos notíci, com a operació de neteja d' imatge.

Valoració:5menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

Els pobres es va equivocar de cançó, volían cantar "Que viva España" del Manolo Escobar i es varen confondre.- (Que hi farem).

Valoració:14menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Si els fets es van produïr el 2010 i es relaten ara, no veig per què ens sorprenem de comprovar que la cosa ja ve de lluny... i encara més.

Valoració:13menosmas
Per Emigrante, fa mes de 4 anys

El 10 de octubre del 2010?

Valoració:0menosmas
Per Llop, fa mes de 4 anys

Ja han d'esser ben curtots aquest guardies! I poques feines.

Valoració:15menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Si en comptes del cara al sol, haguèssin cantat els segadors haurien estat despedits per sempre més.

Valoració:19menosmas
Per ciutadana 2, fa mes de 4 anys

2010? Si que han actuat rapid, no?

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente