cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

La catalanofòbia del restaurant 'Las Palmeras' de Deià, també a TripAdvisor

Després que, aquest diumenge, la professora de la Universitat de les Illes Balears Caterina Valriu denunciés mitjançant les xarxes socials el tracte discriminatori que va patir al restaurant de Deià 'Las Palmeras' per raó de llengua, s'ha difós un comentari antic de la gerència que va pel mateix camí.

Concretament, amb el comentari que s'ha recuperat de TripAdvisor la gerència acusa un client del restaurant de negar-se a parlar en espanyol: «El que va ser una vergonya i un insult va ser que persones de nacionalitat espanyola, encara que parlant un dialecte, es neguessin a parlar el castellà a una cambrera estrangera que no els entenia».

Aquest comentari, de l'agost del 2015, correspon a la resposta que fa la gerència a la valoració d'un client el qual explica que el servei va ser «pèssim, amb una cambrera que ens ha faltat al respecte, mentint i tractant-nos com a [...]». 

«Hem acabat escrivint en el llibre de reclamacions, per primera vegada en la meva vida», remarca el client a la valoració. A açò, la gerència del restaurant li contesta que la seva reclamació no va ser «admesa a tràmit» i que va ser «una vergonya i un insult» que es neguessin a parlar en castellà.

Recordem que la professora Valriu ha explicat una situació semblant on tant el cambrer com la que semblava ser la madona del restaurant li varen exigir que parlés en castellà amb males maneres. En ambdues situacions el restaurant ha intentat justificar la seva actitud envers el català amb l'excusa dels cambrers estrangers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 5 anys

Dani
Si es es primer comentari, segueix perque es s'unic que val , per vertader i objectiu
Ja me agradaria veure es des rots a France i que li xerrin es bretó o Irlanda amb so gaelic

Valoració:-4menosmas
Per manoletin, fa mes de 5 anys

Todo el mundo sabe que hablando despacio cualquier ruso entiende catalán o lo que sea, palabra de filóloga. Madre mía... esto se os va de las manos chicos, os lo digo con cariño.

Valoració:-3menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys


Per què deu esser que l'espanyolum que escriu en aquest fòrum envia uns missatges on una bona part del text és "jajajajaja"?. Tan curts van, de vocabulari? Han de mester aquest seguit de brams, per a expressar-se?

Aquests rots diuen molt sobre el seu nivell espiritual i cultural. I jo els agraesc que es mostrin tal i com són.

Valoració:10menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

L'escrit de la imatge és del 2013, i la resposta del 2015. O sigui, que ja fa un parell d'anys que tenen problemes per ser grossers i irrespetuosos amb els que parlam la nostra llengua. Segur que si cada cop que han sigut irrespectuosos hagués sortit, n'hi hauria per fer una trilogia!

I això que sa madona és mallorquina! Una venuda, en tal cas.

No callem!! Denunciar cada vegada que ens vulguin discriminar, que atemptin contra el nostre dret.

Valoració:9menosmas
Per Robert, fa mes de 5 anys

L'expressió que publica el dB "va ser «una vergonya i un insult» que es neguessin a parlar en castellà" fa molt que pensar.

Valoració:6menosmas
Per Dani, fa mes de 5 anys

Si un dia torn de viatje a Galicia o al País Vasc no crec que me demanin parlar amb el seu idioma regional. I si m'ho demanen, no passaria res perque no el conec. No posaria cap queixa ni ho publicaria als diaris. Tampoc estic d'acord que un lloc que no sigue de l'Administració com a Balears, Catalunya o en El Congo se exigeixi parlar en l'idioma regional. És la primera vegada que escric a la web d'un Diari però crec que no val la pena, hi ha moltes coses més importants.

Valoració:-15menosmas
Per Oè, oè, oè, oè..., fa mes de 5 anys

Només podran viure, dels estrangers incults!
Els mallorquins no hi anirem. I hi som tot l´any...
Hauran de tancar.

Valoració:14menosmas
Per Vergonya, fa mes de 5 anys

I diu que no han admès a tràmit la reclamació? Jo crec que deu ser un farol d'aquest espanyol, que escriu en la seva sacrosanta llengua fent faltes d'ortografia i que odiant Mallorca i els mallorquins, s'atreveix a donar cuina de la nostra illa al seu restaurant.

Valoració:21menosmas
Per Balearium, fa mes de 5 anys

Siempre la misma cancion para sacar titularin jajajajaja
Algunos buscan la provocacion paro se quedan con hambre...jajaja

Valoració:-17menosmas
Per manoletin, fa mes de 5 anys

Torquemada a la catalana.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente