nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Atac feixista al domicili d'un simpatitzant de la CUP i conegut activista de Palma

144133
Fotografia d'una bandera estelada cremant-se

El passat diumenge 11 de febrer un simpatitzant de la CUP i conegut activista dels moviments socials de Palma va ser víctima d’un atac feixista al seu domicili.

Els fets ocorregueren passades les 20.00 hores, quan un individu amb la cara tapada va lligar una estelada, feta de material plàstic inflamable, a la persiana de fusta dels baixos del domicili del simpatitzant independentista i li va prendre foc. Un veïnat en veure-ho va poder dissuadir l’atacant i va poder retirar la bandera ja encesa, evitant així danys majors.

Aquest atac no es tracta d’un fet aïllat, i esdevé la tercera agressió en cinc mesos que pateix el simpatitzant independentista al seu domicili, que va ser atacat amb ous i pintades els passats mesos d’octubre i novembre, fet pel qual ha interposat una denúncia a la Policia espanyola per tal que s’investiguin els fets. Alhora, aquest atac se suma al creixent augment d’agressions feixistes que han tengut lloc en els darrers mesos a Mallorca i al conjunt dels Països Catalans.

Lluny de minimitzar o silenciar aquest atac, des de l’Esquerra Independentista han volgut condemnar l’atac feixista i denuncien la impunitat amb què l’extrema dreta actua a Mallorca i emplacen els poders polítics a posicionar-se davant d’aquests fets i fer el necessari per tal d’evitar que es repeteixin atacs d’aquest tipus.

«Malgrat els intents del feixisme i l’espanyolisme per atemorir-nos, la nostra resposta és clara: no tenim por. Seguirem denunciant i combatent el feixisme als nostres carrers. Davant dels seus atacs i agressions, ens trobaran plantant-los cara amb fermesa i compromís».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Imma, fa mes de 6 anys

L'absolutisme borbònic i el feixisme franquista van imposar una llengua externa, tan externa que li hem dit sempre "foraster". I que tu parlis de diccionaris té molta de gràcia, que vas pel món fent apologia de l'analfabetisme. Llegeix la definció de "mallorquín" al diccionari de la RAE.

Valoració:2menosmas
Per EnbonMallorqui, fa mes de 6 anys

Si cremá un padàs sense cap sentid ni un es sè fascista me demàn jo que deu sê cremà sas banderas oficials de s'estad. Si fascista es un qu'obbliga a tot una comunidad autónoma a asumí llengo y cultura externas, me demàn jo per que no mirau milló an es diccionari aquesta definició.

Valoració:-6menosmas
Per Brètols, anau fent, fa mes de 6 anys

Que vagin fent! Aixìo ens anima amb el nostre propòsit:
SEPARAR-NOS D´ESPANYA!
Ens fan la publicitat!

Valoració:16menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 6 anys

Una denúncia a la policia espanyola. .. I encara condecoraran els agressors! (Salvant si troba honroses excepcions, que n'hi ha)

Valoració:16menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 6 anys

Espanyolisme és feixisme.

Valoració:22menosmas
Per M, fa mes de 6 anys

Saben quin sera el problema? Doncs quan ataquin a qualcú i la víctima es defensi i els faci mal, serà tractat com un atemptat terrorista contra uns pobrets espanyols que salvaven a Epanya.

Valoració:27menosmas
Per Vergonya, fa mes de 6 anys

No fan ganes de quedar a Espanya, amb aquests energúmens que atempten continuament contra els que no son com ells, i que com a resposta de l'ordre públic, sempre queden impunes a qualsevol càstic.
Mai hauria cregut que fossin tan dolents ni tan violents.

Valoració:35menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente