cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Un voluntari del Círculo Balear, condemnat a presó per assetjar una dirigent de VOX

133448
ejecentral.com.mx

Així com explica el Diario de Mallorca aquest dilluns, un jutjat de Palma ha condemnat a un any de presó un voluntari del Círculo Balear i afiliat del partit polític Vox, jubilat de 78 anys, per assetjar una jove dirigent, de 34. Segons informa la sentència, que encara no és ferma, l'acusat va conèixer la dirigent mentre exercia de voluntari a la FN Círculo Balear.

La magistrada també ha imposat al voluntari la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la víctima durant tres anys, com havia demanat la fiscal.

Com expliquen des del Diario de Mallorca, el voluntari hauria estat assetjant-la entre maig de 2014 i febrer de 2016 amb la finalitat d'entaular amistat amb la jove vocal de la formació política, mitjançant telefonades sense cap pretext i visites al seu domicili a Palma. A més, li enviava cartes a la Universitat de les Illes Balears, on ella feia feina. Amb açò es reflecteix el seguiment al qual estava sotmesa la dirigent.

La magistrada no té dubtes que es tracta d'un delicte d'assetjament, un tipus delictiu nou conegut com 'stalking' que menyscaba greument la llibertat i el sentiment de seguretat de la víctima, a la qual se la sotmet a persecucions constants. 

La sentència retreu que l'home no s'hagi penedit i recalca que els seus actes no es poden trivialitzar ni justificar al·ludint una conducta paternalista o protectora. «Es tractava d'una veritable obsessió malaltissa (...), la va sotmetre a un assetjament intens des de tots els flancs i a tots els nivells, des de totes les esferes i àrees de convivència», incideix la magistrada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Si no se poden veure entre ells, com volem que els respectin als damés?

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente