cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Almenys una persona morta i diversos ferits en un tiroteig devora el Parlament britànic

131372
Tiroteig a Westminster.

La Policia britànica tracta «d'incident terrorista» els successos ocorreguts a primera hora d'aquest dimarts horabaixa devora del Parlament, en el qual per al moment, una persona ha mort i hi ha hagut diversos ferits.

«Estem tractant això com un incident terrorista fins que sapiguem el contrari», ha indicat la Policia Metropolitana en el seu compte de Twitter. De moment, segons la reconstrucció que han pogut fer els mitjans locals, hi ha hagut un sospitós que ha apunyalat a un policia a l'interior del recinte del Palau de Westminster, el cos del qual es pot veure en les imatges difoses pels mitjans.

A més, un vehicle ha atropellat a diverses persones en el Pont de Westminster abans d'estampar-se contra la tanca del recinte. La Policia ha demanat a la població i els nombrosos turistes que solen visitar aquesta zona de la capital que es mantenguin allunyats de la plaça del Parlament, Whitehall, el pont de Westminster i voltants per «permetre als serveis d'emergència abordar l'incident en curs».

Per la seva banda, el diari 'The Telegraph' ha informat que un policia hauria disparat en tres ocasions contra un intrús a curta distància després que la gent corregués cap a les portes. Testimonis han explicat al diari que han vist a un home amb un ganivet dins del recinte del palau.

El president de la Cambra dels comuns, David Lidington, ha confirmat que la Policia ha abatut a un sospitós, però no ha ofert més detalls. Poc després, ha assegurat que un agent ha estat apunyalat a l'interior del recinte. Un testimoni citat per la cadena Sky News ha explicat que un vehicle ha pujat a la vorera i ha atropellat almenys a una persona abans que el seu conductor emprengués l'escapada. L'exministre d'Exteriors polonès Radoslaw Sikorski, que circulava en taxi per la zona, també ha declarat a la BBC que ha vist el cotxe pujat damunt la vorera, però que de primeres ha pensat que era un accident de tràfic.

A l'interior del Parlament, s'estava celebrant una sessió de la Cambra dels comuns, que ha estat suspesa. Les autoritats han demanat als parlamentaris que segueixin a l'interior de l'edifici de moment, fins que s'aixequi l'alarma a la zona. Fins a la seu del Parlament han arribat nombrosos efectius de la Policia, alguns d'ells armats amb escuts, segons Reuters.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.