nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El Govern dóna per estabilitzat el foc de Cala Torta

S'han perdut 480 hectàrees a la vora del litoral artanenc i del Parc de Llevant

Un helicòpter sobrevola una part de la zona afectada, entre Artà i Capdepera. | Alejandro Sepúlveda.

Devers 130 efectius treballen des de terra amb autobombes en el punt més calent de l'incendi que des de la passada nit afecta l'àrea de Cala Torta i Cala Mesquida, i que de moment ha calcinat 480 hectàrees. Finalment, devers les 18 hores, fonts de l'Ibanat han assegurat que la totalitat del terreny cremat pot considerar-se estabilitzat.

El Govern havia xifrat aquest migdia en un 80% l'àrea on el foc ja havia pogut ser estabilitzat, i el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, havia informat qque durant aquest dimecres podria ser controlat per complet.

Des del centre de comandament avançat -al polígon de Capdepera- habilitat en ocasió d'aquesta situació d'emergència natural a un dels paratges més bells de l'Illa, el conseller ha explicat que "han arribat a ser 150" els efectius que treballen a la muntanya en l'extinció d'aquest nou gran foc, esdevingut a poques setmanes de l'altre gran sinistre que començà al bosc andritxol.

Mentre, alguns focus encara romanen actius, i per exemple, ha quedat afectada més de la meitat de la finca pública de la Duaia.

Aquest punt concret ha creat certa controvèrsia en el sentit que fonts de l'Executiu defensaven que el Parc de Llevant no havia quedat afectat per les flames, mentre els ecologistes del GOB criticaven que l'esmentat espai formava part del Parc fins l'any 2003, en el qual fou segregat d'aquest per una decisió política.

A més de personal de l'Ibanat, participen en l'operatiu diversos tècnics de la Direcció general d'Emergències, Guàrdia Civil, Bombers de Mallorca, Policies Locals de Capdepera i Artà i Proteccions Civils d'Artà, Capdepera, Montuïri, Sant Llorenç, Villafranca, Son Servera i Santa Margalida. Aquest matí s'han activat, a més, Protecció Civil de Manacor, Maria de la Salut, Sa Pobla, Alcúdia, Felanitx i Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.