nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Assassinada la dona de fer net a una finca de Bunyola

21450
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies de la mort al lloc dels fets. | A.Sepulveda

Catalina Frontera Hidalgo, veïna de Santa Maria de 52 anys, va ser trobada ahir cosida a punyalades a la finca de Bunyola on treballava com a dona de fer net. Feia temps que prestava el servei a la casa, propietat d’uns ciutadans estrangers que actualment són a fora de Mallorca.

La dona va arribar devers les nou a la finca, ubicada a la carretera que uneix Bunyola i Santa Maria del Camí. Una hora més tard, l’electricista en va descobrir el cadàver. La víctima estava coberta de sang, amb punyalades als avantbraços i a altres parts del cos, i també tenia un fort cop al cap. L’havien sorpresa en una sala, al costat de la cuina.

Equips d’emergència i una ambulància es varen desplaçar a l’indret, però els metges just pogueren certificar que era morta. Això sí, apreciaren que hi havia trepitjades envoltant del cos i altres indicis que poden ser molt importants per als investigadors.

Un cop es va confirmar que es tractava d’un crim, el cas va passar a les mans de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. El comandant Bartolomé del Amor va supervisar  la investigació, mentre hi arribava la comissió judicial. Els integrants ho feren en taxi i passaren hores dins la casa. La comissió estava integrada per la titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Palma, Piedad Marín, el fiscal Miguel Ángel Subirán i el forense Julio López.

Una de les pistes que s’estudien és que Catalina Frontera podria haver estat atacada per un exempleat de la finca, amb qui estava enemistada i que fou acomiadat no fa gaire. La filla de la dona i també el seu espòs coincidiren a apuntar que Catalina rebia amenaces, pel que sembla d’aquesta persona amb qui havia tingut problemes laborals. Precisament, hores després fou detingut aquest sospitós. Abans de l’arrest, no es descartava que la dona de fer feines hagués sorprès un lladre a la finca. I fins i tot la Benemèrita valorava altres hipòtesis.

A les portes de la finca es varen viure moments molt durs quan familiars i coneguts hi arribaren i foren informats de l’ocorregut.

Santa Maria, el municipi on vivia Catalina Frontera, rebé ahir la notícia amb estupor. Tothom definí Catalina com una dona molt discreta, treballadora i molt humana. “Quan no feia feina, cuidava el seu pare, que té més de 80 anys”, explicava una veïna.

Notícia terrible

Segons indicà la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, “la família sempre ha viscut al poble”. “Tothom n’està molt afectat, perquè és una notícia terrible. Segons transcendí, l’home de Catalina, Martí Comas, fa feina a l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT). La parella té una filla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per XL, fa mes de 11 anys

Els meus condols a la familia. Avui ningú es troba segur, perque molta gent ha perdut el cap.

Valoració:0menosmas
Per pepe, fa mes de 11 anys

Estamos invadidos de asesinos, y la justicia solo se preocupa de la familia real y los políticos.No lo entienedo.Da miedo estar solo.

Valoració:0menosmas
Per ..., fa mes de 11 anys

SÍ: "segons les primeres versions era empleada de neteja de l'habitatge"


SÍ: "segons les primeres versions devia ser empleada de neteja de l'habitatge"


NO: "segons les primeres versions seria empleada de neteja de l'habitatge"

Valoració:-2menosmas
Per Sol i Terra, fa mes de 11 anys

Si posen el seu nom, ja sabem quin és el seu origen. No cal especificar.

Valoració:9menosmas
Per Tià, fa mes de 11 anys

Jordi,

Completament d'acord amb tu.

Què és això de "mallorquina d'origen mallorquí"?

Això ja és viciós. Ara tu i jo i la meva dona i els meus fills devem esser d'"origen mallorquí". Fa beneit.

Valoració:10menosmas
Per @Jordi, fa mes de 11 anys

Jordi, jo som un dels que sempre s'ha queixat quan dbalears especifica els orígens de les persones (tant si són delinqüents, com si són víctimes) perquè si només s'especifica quan algú és de fora acaba donant la impressió que la proporció de delinqüents/víctimes és molt superior quan es tracta de gent forana.

El meu parer és que no s'ha d'indicar mai. Indicar l'origen realment no té cap interès per una notícia d'aquest tipus, talment com no té cap interès indicar la marca i el model del cotxe en un accident de trànsit.

Per cert, els meus condols a les perones que estimen aquesta dona.

Valoració:2menosmas
Per Jordi, fa mes de 11 anys

"era d'origen mallorquí": pareix que nosaltres som forasters a la nostra terra.

Millor: "era mallorquina"; o, millor encara, no especificar-ho i només parlar de l'origen quan es tracti de persones de fora Mallorca.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente