muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

L’acusat d’abastar de droga Son Banya diu que “venia cotxes”

21676
Francisca Cortés, la matriarca de Son Banya, al judici al costat dels seus fills Francisco (Ico) i Manuela (la Guapi). | ALEJANDRO SEPULVEDA

L'Audiència Provincial va reprendre ahir el judici per l'operació Kabul amb l'interrogatori de deu presumptes membres d'un dels sis clans de droga encausats. El líder del grup que està radicat a Barcelona, Enrique Molina, àlies Kike, va negar que fos el cap d'una organització que transportava cocaïna i heroïna de Barcelona a Palma amb la intenció de vendre-la al clan de la Paca, entre d'altres. La Fiscalia li demana 17 anys de presó i 900.000 euros de multa. L'acusat negà els fets i només contestà les preguntes del seu misser.

Durant l'operació Kabul, la Guàrdia Civil va detenir correus de droga del suposat clan al maig i al setembre de 2008. Els decomissà 3 kg de cocaïna i 6 kg d'heroïna.

Molina afirmà que al 2008 es dedicava a la compra i venda de vehicles i que no en té cap document acreditatiu perquè feia d'intermediari i només en cobrava un porcentatge. També afegí que no tenia cap contacte amb el "món de la droga. Mai no he traficat ni he utilitzat persones perquè ho fessin", declarà. Indicà que, a banda del negoci dels cotxes, tenia un bar musical i que ningú no s'adreçà mai a ell com a Kike o Kiko.

El suposat líder del grup insistí que no coneix el clan de la Paca i assenyalà que l'única persona que coneix en el procés és la seva exparella sentimental i un cosí de la seva mare. La resta de membres del clan també negaren les acusacions.

D'altra banda, el magistrat president, Diego Gómez-Reino, comunicà just abans del judici que "la Sala no està en condicions de prendre una decisió anticipada amb relació a les qüestions prèvies" que plantejaren les defenses relatives a la possible il·legalitat de les escoltes telefòniques, ja que "anticipar-se'n podria donar lloc a un judici equivocat". La Sala també resoldrà a la sentència si els germans dels clan Jodorovich han estat jutjats anteriorment pels mateixos fets o no.

Gómez-Reino indicà, així mateix, que la matriarca de Son Banya declararà dimarts que ve a petició del seu misser. Francisca Cortés, ahir durant la vista, va parlar i va riure amb els seus fills.

L'anècdota del dia fou que la Policia Nacional va detenir un home que hi anava de públic en comprovar al control de seguretat que estava en crida i cerca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.