algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Mata la seva exdona a Artà i després intenta suïcidar-se

21610
La Policia Judicial de la Guàrdia Civil, al carrer BellPuig. | ALEJANDRO SEPULVEDA

El municipi d'Artà va viure ahir un dia tràgic amb el que sembla que es confirma com a primer cas de violència de gènere mortal de l'any a les Illes. Margalida Perelló Tous, una veïna del poble de 50 anys que regentava la coneguda esparteria Can Pantalí, va perdre la vida a mans del seu exmarit, Joan Bernat Palou, també artanenc i de la mateixa edat.

Tenien en comú dos fills d'uns 7 i 20 anys d'edat i s'havien divorciat feia més d'un any i mig. L'home no tenia cap antecedent policial. La víctima tampoc no havia interposat cap denúncia contra ell per maltractament. A més, segons el batle d'Artà, Jaume Alzamora, "tots dos havien refet la seva vida i tenien parella". La primera vara afegí que "eren molt coneguts al poble. Ningú no podia esperar una cosa així, ni la família, ni els veïns. Estam consternats".

El presumpte agressor vivia amb una jove d'origen magrebí des de feia uns mesos, mentre que la seva exdona vivia amb el seu fill petit. El fill gran cursa estudis a les illes Canàries.

Els fets es produïren a casa de la víctima, al carrer Bellpuig, 5, poc després de les nou del matí. Margalida feia poc que havia deixat el nin a l'escola quan la seva exparella l'anà a veure. Pareix que allà, al replà mateix, iniciaren una forta discussió. Després, tot apunta que l'home l'apunyalà fins a cinc cops amb una arma blanca de grans dimensions: un ganivet d'uns 30 centímetres. Una de les ferides fou al pit.

La dona, però, segons indicaren agents de la Policia Local, va arribar a sortir al carrer per demanar ajuda. Allà la veié un veí, que donà la veu d'alarma. Els veïns també sentiren crits d'auxili. Margalida va caure en terra, enmig d'un bassiot de sang.

El seu presumpte agressor, en canvi, es va amagar dins una habitació. En va barrar la porta i tot seguit va intentar suïcidar-se. S'autolesionà donant-se diverses ganivetades amb la mateixa arma homicida que havia emprat minuts abans. Al lloc dels fets s'hi personà un metge del centre de salut, la Policia Local d'Artà i la Guàrdia Civil. Els agents de la Benemèrita hagueren de tomar la porta per arribar a Joan. Tots dos foren traslladats d'urgència fins a l'Hospital de Manacor.

Margalida morí cap a les onze del matí al centre hospitalari. El seu exmarit, en canvi, en aquell moment era operat d'urgència. El seu estat és greu, però la seva vida no corre perill.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació. Agents de criminalística realitzaren ahir una exhaustiva inspecció ocular del lloc dels fets, recolliren l'arma homicida, agafaren empremtes i feren moltes fotografies de l'escena del crim. Els agents també van prendre declaració a testimonis i familars.

Se sospita que el motiu de la disputa fou de caràcter laboral. Margalida encara treballava a la botiga de Can Pantalí, propietat de la mare de Joan, fet que ell no veia amb bons ulls.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No sé si son gonelles, però, fa mes de 11 anys

A Ultima Hora hi ha uns comentaris masclistes que fan feredat.

Valoració:-4menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys

Ahir vaig ésser a Artà, i vaig ser testimoni de la tristesa de la seva bona gent. Som militant d'Esquerra (ERC), defensor del català i tenc habituals discussions amb gonelles, però estic d'acord amb en Cabrit, el comentari de "No al Maltractament" demostra obsessió i intolerància. No me pareix gens noble atacar a "l'enemic" en una situació tan tràgica en la que tots hauriem de deixar de banda les nostres diferències per donar el condol als afectats. Estic segur de que la gent que realment ha patit aquesta desgràcia s'indigna amb un comentari i unes acusacions generalistes tan fora de lloc.

Valoració:-1menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Concoensimó

No en facis cas. Quan gent així mescla coses tant diferents d´aquesta manera ja xerram de malaltia. No ho fa aposta.

Ànims a sa familia i el meu condol.

Valoració:-2menosmas
Per Concoensimó, fa mes de 11 anys

No al Maltractament. Per no perdre sa costum mesclarem ous amb caragols i direm que es gonelles justifiquen sa violència de gènere, no? Es que sa política ha d'estar present ses 24 hores des dia? Descansa amb pau Marga, en Bernat (es teu fill) és fort. Ànims a sa familia.

Valoració:-1menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys

No al Maltractament, crec que a en Manolete no el va matar un bou no, va ser un gonellista

Valoració:-1menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys

i la policia local mai surt, no ha fet res de res, no es comenta que han arrivat els primers?, després dels metjes... ahiiii

Valoració:9menosmas
Per L´amo, fa mes de 11 anys

Varen tenir un comerç d´esparteria i cordeleria al centre de Palma. Me sap molt greu, descansi en pau.

Valoració:6menosmas
Per NO AL MALTRACTAMENT, fa mes de 11 anys

M´he fitxat en les opinións donades a un altre diari, i he vist que molts opinadors habituals que son també defensors del gonellisme, justifiquen la violència de l´home cap a lesw dones.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente