muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Lluc tanca 15 cel·les

22696
El gerent de l’establiment, Sebastià Sureda, observa els desperfectes. | ALEJANDRO SEPULVEDA

"Hem recuperat la normalitat", proclamava ahir el prior de Lluc, el pare Antoni Vallespir. Després de l'ensurt que es va viure el dia de Cap d'Any, i que va deixar un home de 37 anys amb cremades de segon grau a les cames, els missioners dels Sagrats Cors (que per mandat del bisbe es fan càrrec del manteniment del santuari) treballaven ahir perquè Lluc recuperàs la tranquil·litat i el funcionament habitual.

Vallespir confirmà que el foc va fer malbé la cambra on tingué lloc el sinistre i la contigua, i que el fum emmascarà el passadís (el sostre, bàsicament) que hi permet accedir. Aquesta ala de l'edifici, d'una quinzena de cel·les, restarà tancada fins que hagin acabat els treballs dirigits a deixar-la tal com estava abans de l'accident. Vallespir creu que es mantindrà precintada entre deu i quinze dies.

Encara no hi ha una estimació dels danys econòmics que va provocar el sinistre, però el prior explicà que els pèrits del santuari varen visitar ahir al matí la zona afectada i que els de l'asseguradora tenen previst fer-ho avui.

Això no obstant, encara no se sap qui (l'asseguradora o el santuari) assumirà el cost de la reparació.

Vallespir destacà que l'evacuació temporal de la resta de persones que passaven la nit de Cap d'Any a Lluc funcionà tal com estava previst i que ningú no havia posat cap reclamació. "Ha estat un accident i la gent ha estat molt comprensiva", hi insistí el prior.

Evolució favorable

L'única víctima, un home que patí cremades i que respon a la identitat de Marc A. C., està ingressat en planta a l'hospital de Son Espases en un estat "moderadament greu", però evoluciona favorablement de les ferides, informà Europa Press. Vallespir s'interessà ahir per la seva salut i té intenció de visitar-lo els propers dies.

 

L'home ferit a l'incendi a Lluc evoluciona favorablement

 

Desallotgen 100 persones per un incendi a Lluc

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.