algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els sanitaris condemnen l'agressió de familiars d'una pacient a companys de Son Espases

El Col·legi de Metges de Balears (Comib) ha volgut expressar aquest dijous la seva «condemna més rotunda» al que qualifiquen com una «bàrbara» agressió soferta aquest dimecres per diversos metges a l'àrea de Hemodinàmia del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Son Espases.

Segons l'òrgan col·legial, els facultatius van ser «brutalment atacats i agredits» per un nombrós grup de familiars i coneguts d'una pacient que havia estat derivada des de l'Hospital Son Llàtzer al de Son Espases en situació crítica.

El president del Comib, Antoni Bennàsar, s'ha interessat per l'estat de salut i anímic dels metges agredits, als quals personalment els ha fet arribar tot el suport institucional i jurídic de l'entitat que presideix. Així, la institució ha anunciat que es personarà com a acusació particular contra els autors d'aquesta nova agressió a professionals sanitaris i demanarà que la pena sigui tipificada com a delicte d'atemptat a l'autoritat.

L'Observatori d'agressions que ha posat en funcionament el Col·legi de Metges ha recollit aquest atac i efectuarà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra professionals mèdics.

«L'agressió a un professional de la medicina romp la confiança necessària per a garantir una assistència sanitària adequada», han manifestat des del Comib, asseverant que, com organització representativa dels metges, han d'intervenir per a intentar evitar que aquests successos violents es tornin a repetir i que sobre els responsables del delicte «caigui tot el pes de la llei».

Responsabilitats

Igualment, el Sindicat d'Infermeria lamenta i condemna l'esmentada agressió, ja que «la violència mai és la solució», segons han afirmat mitjançant una nota pública.

Tanmateix, el sindicat entén que l'Ib-Salut és «en gran part» responsable dels fets, ja que està entre les seves obligacions garantir la seguretat dels professionals mentre exerceixen el seu treball.

Així mateix, han assenyalat que els fets ocorreguts aquest dimecres «van en detriment de la qualitat assistencial de la resta de pacients», ja que totes les proves i visites amb els especialistes de cardiologia van quedar cancel·lades.

«Desgraciadament les agressions als centres de salut són massa habituals en la nostra comunitat sense que es traci un pla de prevenció o l'administració actuï per a evitar-ho», han lamentat. Els representants dels treballadors d'Infermeria esperen a la vegada que tant l'administració de justícia com l'administració sanitària autonòmica actuïn en contra dels agressors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Quan he llegit sa notícia m’he imaginat que es tractava de gent d’ètnia gitana. Es problema d’aquesta no és tant que siga tal sinó que està estructurada en clans, on hi ha un individu que diu tot allò que es altres han de fer, que no els té respecte com a persones, que els fa veure sa gent no gitana com a algú estrany i fins i tot hostil i es subordinats actuen en conseqüència. És un col•lectiu que està organitzat d’aquesta manera tan irracional, parescuda a ses sectes, i això no s’aborda com toca

Valoració:0menosmas
Per Marga, fa mes de 10 anys

Es curiós que, patint tots aquesta manca de servei, de qualitat, de retellades, ect., siguin sempre els mateixos que montin aquest "follons", ja ho feien molt abans d'aquesta situació que pateix sa sanitat pública, fa ja molts anys que venim observat aquestes actituts per part d'aquesta gent, es fet de anar a s'hospital amb tota sa colla, es poc habitual en la resta de usuaris, han de ser molts per liarla grossa dins s'hospital, un o dos seríen façilment desalotjats del recinte i no s'atrevirien a agredir a ningú. Es meu suport a tots es sanitaris que pateixen sovint aquestes situacións tan desagradables i, qui diu que no, poden arribar a ser fins i tot perilloses.

Valoració:5menosmas
Per MAKI, fa mes de 10 anys

Molt be, Emili.
Quan haguis d'estar ingressat, o qualque familiar teu, demana que te possin a la mateixa habitació que un gitano. Tal volta t'estimis mes estar a cateva, que a l'hospital, després d'aguantar tota la tribu dins l'habitació, visites a tota hora, i desprecis i abusos continuats.
Nop paguem la S. Social per això.
Després ens queixem dels immigrants. Tan de bo els gitanos fossin com ells.

Valoració:10menosmas
Per emili, fa mes de 10 anys

En primer lugar, nadie explica qué es lo que pasó. Solamente sabemos que la persona llegaba desplazada de Son Llatzer. En segundo, los gitanos utilizan la sanidad pública a diario y no protagonizan este tipo de incidentes. Tercero, Hay médicos maravillosos y otros que colaboran con torturadores, que roban niños a sus madres, que cometen errores injustificados y otros, que lo único que les interesa es engrosar su cuenta corriente; por lo tanto, pidan que se nos cuente la verdad y luego hablamos; la mejor manera de evitar la violencia es no provocarla.

Valoració:-18menosmas
Per Qui és racista?, fa mes de 10 anys

Qui ho entén això: aquesta gent és probable que no pagui ni un impost, ni un tribut, ni una factura de corrent. NOLTROS els pagam la sanitat pública i moltes coses més, i encara van amb exigències i quan una cosa no els agrada l'armen grossa. I llavors mos diuen que som racistes! Idò qui els defensi que se'ls quedi!!!

Valoració:12menosmas
Per Macià, fa mes de 10 anys

Efectivament, els altres diaris diuen que els agressors eren d'una família gitana. Qualxevol tre¡ballador de la sanitat pot explicar la por que tenen als familiars de pacients d'aquesta ètnia, perque sovint l'armen grossa. Però clar, això no es pot dir perquè és racista.

Valoració:22menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

La paraula "gitano" és tabu, ara, als mitjans de "comunicación"?

Valoració:14menosmas
Per onofre, fa mes de 10 anys

l'aument de persones angoixades per la deficient atenció que reben a tots els Serveis Públics va en augment i desgraciadament el percentage de persones que es veuen en aquesta situació i no saben o no poden respondre adequadament a la davallada de qualitat dels serveis també va en augment. seria bò que els sindicats hi pensin i ho tinguin en compte a l'hora de fer demandes a l'administració pública.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente