El president del Govern, José Ramón Bauzá, considera que és el moment d'analitzar quines lleis s'han de modificar perquè les penes contra els piròmans siguin més "contundents i exemplaritzants" i evitar que es provoquin incendis, tal com, segons ha assenyalat, li indiquen que ha succeït al municipi mallorquí de Capdepera.
Després de visitar el lloc de control avançat per interessar-se per les tasques d'extinció de l'incendi forestal declarat a Capdepera, Bauzá ha criticat que no s'està actuant amb "suficient contundència" per canviar la legislació actual i lluitar contra els piròmans amb actuacions "exemplaritzants" contra les persones que estan actuant d'aquesta manera "cremant el patrimoni de tots".
"No és acceptable ni tolerable que aquests incendis es produeixin i que a algú se li ocorri encendre una metxa i aquí no passi res, sinó que s'ha d'actuar amb total contundència, absoluta i rotunda," ha insistit, mentre ha recordat que a Mallorca s'han originat molts incendis "amb múltiples focus que no són casuals, per la qual cosa és el moment que canviïn les lleis perquè no torni a succeir".
A més, ha fet una crida al "seny, a la col·laboració i a la participació de tothom", ja que "s'està cremant el nostre propi patrimoni i en tan sols uns minuts s'han consumit desenes d'anys".
Per a Bauzá, si hi ha persones que es dediquen a provocar incendis és perquè no "s'està actuant amb suficient contundència per a que les lleis canviïn". Finalment, ha indicat que la Guàrdia Civil està investigant l'incendi de Capdepera i ha apuntat que "són moltes casualitats amb massa poc temps en el mateix incendi amb diferents focus". No obstant això, ha apel·lat a la "prudència" per deixar als cossos i a forces de seguretat de l'Estat investigar i analitzar l'origen de les flames.
Per la seva part, el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha apuntat que durant aquest any, s'han produït un total de 112 incendis a Balears, davant la mitjana anual de 88 incendis que s'han originat en els últims deu anys.
No obstant això, ha explicat que si la mitjana és que cada any es cremin 312 hectàrees, aquest any se n'han calcinat 220, i això confirma que "arribam molt aviat als incendis i aconseguim que aquests siguin petits".
Que ha d'anar a endurir les penes, si els piròmans deuen ser dels seus preparant el terreny per més urbanitzacions,