muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Ensurt al Club Nàutic de l’Estanyol

Tres vaixells es cremen en declarar-se un foc en una embarcació que estava enmig d’un pantalà. Ningú no hi va resultar ferit

24750
AppleMark | Ferran Aguiló

Tres vaixells destrossats i dos més d'afectats per les flames és el resultat d'un incendi que ahir es propagà amb rapidesa al Club Nàutic de l'Estanyol, al terme de Llucmajor.

Un treballador del club que presencià els fets explicà que tot s'inicià devers les dotze i mitja del migdia. Segons el seu relat, "el personal de port va veure el fum en una embarcació, però al cap de trenta segons ja s'havia convertit en una flamarada de devers dotze metres".

L'home comentà, llavors, que avisaren ràpidament el Servei d'Emergències de l'112 perquè hi enviassin els Bombers, però que mentrestant "el vent va estendre l'incendi de manera que arribà a dues embarcacions més".

L'empleat del club indicà que "eren embarcacions de fibra amb coixinets d'escai i això crema molt aviat". Es tracta de dues llanxes motores d'uns vuit metres d'eslora i una altra de cinc metres tipus llaüt. "Aquestes tres han quedat molt danyades", afirmà.

Tanmateix, no en foren les úniques. També se'n veieren afectades dues més, però "tenen poca cosa", avisà. La primera, d'uns quatre metres d'eslora, té el tendal una mica danyat i l'altra, d'uns vuit metres, té afectada l'embarcació auxiliar i les defenses. En el moment dels fets, no hi havia ningú dins. De fet, els propietaris no eren al club i en foren avisats.

El personal del Club Nàutic baixà fins al pantalà a ajudar. "La gent que érem per aquí començàrem a treure embarcacions de la zona de perill. Pensau que la barca que s'ha incendiat estava al mig del pantalà. Hem tret el que hem pogut, hem tallat amarraments i remolcat embarcacions del mig. Segur que se n'han salvades set o vuit, que d'una altra manera s'haurien cremat".

Fins al Club Nàutic, s'hi desplaçaren Bombers del parc de Llucmajor i Felanitx, que necessitaren quatre hores per extingir el foc amb espuma, ja que la fibra de vidre és molt contaminant i costa apagar-la. La Guàrdia Civil ja ha iniciat la investigació per esbrinar les causes de l'incendi. Tot indica que la barca on s'originà el foc estava connectada al subministrament elèctric. Les flames, segons aquesta font, afectaren set embarcacions i foren fortuïtes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.