algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

L’autòpsia revela que pare i fill moriren al matí

La mare en trobà els cossos hores més tard. Ara els forenses enviaran mostres a l’Institut Toxicològic de Barcelona per determinar si prengueren drogues o algun medicament

Les autòpsies de Miguel Hidalgo i del seu fill de cinc anys es realitzaren ahir a l'Institut Anatòmic Forense. Segons fonts de la investigació, els resultats foren concloents. El pare matà el fill a darrera hora del matí i després se suïcidà. Tots dos moriren penjats. El que es farà ara serà enviar mostres dels teixits humans a l'Institut de Toxicologia de Barcelona. Allà els experts determinaran si tant el pare com el fill havien pres algun tipus de droga o medicació moments abans de la mort. Si fos així, almenys el nin hauria estat entabanat i no hauria patit. Els resultats, que poden torbar-se setmanes, s'enviaran al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca, que s'ha fet càrrec del cas.

D'altra banda, la Guàrdia Civil començà ahir a prendre declaració a veïns de la finca i a alguns familiars de Miguel Hidalgo i de la seva dona, Isabel. Entre aquests, hi serien la veïna que primer va auxiliar Isabel i també els altres dos veïns de pis que ella va avisar després. La intenció és recopilar tots els testimonis que puguin ajudar a aclarir les causes de la tràgedia. Isabel, la mare de l'infant, va rebre ahir l'alta i abandonà l'hospital. Encara ha de declarar. Es preveu que la Guàrdia Civil continuï avui dissabte amb les testificals per deixar enllestit l'informe tan aviat com sigui possible.

Tot apunta, però, que no hi ha gaire cosa per investigar, ja que els fets deixen entreveure la claredat del parricidi i del suïcidi posterior. El mòbil del crim hauria estat una revenja conjugal. Sembla que Miguel no podia suportar la idea que la seva dona l'abandonàs i menys encara que pogués deixar de veure cada dia el petit Miguel. Dijous, en una decisió tràgica, acabà amb la vida del nin i després se suïcidà penjant-se al forat de l'escala de l'edifici on vivien.

Commoció i dol

Inca s'aixecà ahir encara commocionada pels fets. Al carrer pràcticament no es parlava de res més. "Si m'ho haguessin contat, no ho hauria cregut: era un pare que es desvivia pel fill. És lògic: ell no en tenia cap altre i no el va tenir fins a seixanta anys", relatava un veí de la barriada del Blanquer que coneixia Miguel Hidalgo de tractar-lo al bar de la cantonada. "Solia demanar un cafè i una copa. Si venia al matí, en canvi, solia beure's una cervesa. Però mai no bevia en excés, era una persona que pareixia seriosa i responsable, mai no discutia amb ningú", comentava el propietari d'un altre cafè on anava a fer qualque partida de cartes.

Miguel era el gran de vuit germans d'una família procedent de Màlaga que es va establir a Lloseta. Fa un anys, però, s'havia traslladat a Inca, al Blanquer, una barriada situada al nord de la ciutat i força diversa on inquers de tota la vida es barregen amb immigrants peninsulars i, des de fa alguns anys, amb altres de procedents d'altres països.

La criatura anava a escola al col·legi Beata Francinaina Cirer. Els responsables del centre no volgueren fer declaracions, però altres fonts confirmaren que un psicòleg assessorà els docents sobre com havien de tractar els companys de classe de l'infant.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Inca decretà que avui serà dia de dol. La bandera de la ciutat, ahir, ja onejava a mitjan pal. El batle, Rafel Torres, expressà la condolença a la família. El president del Govern, José Ramón Bauzá, i el portaveu, Rafel Bosch, també manifestaren ahir el seu "més sentit condol".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.