algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Dos britànics morts per estavellar-se un helicòpter a Andratx

L’aparell, un MD-500 D, va esclatar i les flames provocaren un incendi que va calcinar uns 1.000 metres quadrats

54730
L'aparell sinistrat i els cossos de les víctimes quedaren carbonitzats. Fotos: Michels/V. Vasilev

Tragèdia al coll de la Gramola. Un helicòpter es va estavellar ahir en una zona de muntanya entre Andratx i Estellencs i els dos tripulants varen morir a l'acte. L'aparell, un model MD-500 D, va quedar embolicat en flames i va esclatar. Quan els equips d'emergència hi varen arribar, les dues víctimes, de nacionalitat britànica, estaven carbonitzades. El pilot ha estat identificat com a Mark Blaver Mann, de 53 anys, i l'acompanyant, com a Alistair Laurence Evans, de la mateixa edat.

A les 10.40 hores, el vol privat es va enlairar de l'aeròdrom de Son Bonet, a Marratxí. L'amo i comandant de l'aparell anava acompanyat, pel que sembla, del pare de la seva al·lota. Es varen dirigir cap a Andratx, amb un temps esplèndid i sense ratxes de vent. Sobre les 11.12 hores, tanmateix, tot va canviar. L'helicòpter es va estavellar a 25 metres de la carretera DT.-10, que enllaça Andratx amb Estellencs, i a continuació un incendi forestal es va declarar en aquest paratge, pròxim a la Trapa.  El foc va calcinar uns 1.000 metres quadrats i en pocs minuts els equips d'emergència varen rebre nombroses trucades d'alerta. De fet, la zona del Campàs és molt freqüentada, durant aquesta època de l'any, per boletaires.

La Policia Local d'Andratx va ser la primera a arribar fins al punt del sinistre i es va trobar amb un panorama dantesc: els dos cossos estaven horriblement carbonitzats i els seus rellotges, de la marca Rólex, marcaven la fatídica hora: les onze i dotze minuts. A continuació, hi va arribar la Guàrdia Civil (amb un helicòpter i els efectius del grup de muntanya), Protecció Civil, ambulàncies del SAMU, bombers dels parcs de Calvià i Sóller, Ibanat (Institut balear de la naturalesa), el SAR (amb un altre helicòpter) i l'112. Les flames varen ser controlades amb relativa facilitat i un carril de la carretera va quedar tallat perquè els equips poguessin moure's sense problemes per la zona. Les brigades varen tallar algunes branques i arbres perquè l'helicòpter benemèrit pogués apropar-se al lloc de la tragèdia, en una complexa maniobra.

Tot just tenir-se notícies de la caiguda de l'helicòpter, l'112 es va posar en contacte amb Son Bonet i es va informar que, en aquells moments, hi havia dos vols en marxa: un amb quatre tripulants i un altre amb dos. Aquest darrer havia perdut el contacte amb la torre i finalment es va confirmar que era el siniestrat. Fonts policials varen informar que el vol era de caràcter privat i que les autoritats mallorquines ja s'havien posat en contacte amb el Consolat britànic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere, fa mes de 12 anys

Per favor, canviau el titular! És "en estavallar-se"!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente