cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

Dos nous detinguts en l’operació contra els falsos revisors del gas

La Guàrdia Civil creu que els implicats cobraven factures de fins a 700 euros a les víctimes, sobretot gent gran

54702
Els agents prosseguiren ahir amb les investigacions. | ALEX SEPULVEDA

Dos falsos revisors del gas més han estat detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil iniciada dimecres horabaixa a Palma. Així idò, ja són dotze els arrestats, encara que està previst que quedin en llibertat amb càrrecs. El departament d'Investigació de la comissaria de Palmanova continuà ahir realitzant gestions per localitzar altres implicats en la trama. L'empresa clausurada, que tenia la seu al carrer del Pare Miquel Mir (al costat de la Comandància de la Guàrdia Civil de Palma), tenia delegacions a altres llocs de l'Estat espanyol. De fet, a Menorca també s'han detectat casos d'estafes amb aquesta empresa, que tenia llicència d'activitat però li faltaven instal·ladors autoritzats. En total, són unes 400 les persones que varen pagar quantitats molt elevades per uns serveis més que sospitosos.

La Guàrdia Civil imputa als dotze acusats els delictes d'estafa, intrusisme i delicte contra les treballadors. Les primeres diligències es remunten a fa uns mesos, quan un veí de Calvià pagà fins a 9.000 euros als falsos revisors del gas. Un grup d'operaris es va presentar a ca seva i, després de revisar les instal·lacions del gas, el va informar que havia de realitzar unes modificacions importants i costoses. Després que aquest cas es donàs a conèixer, els investigadors varen detectar que els estafadors actuaven també a Palma i que les víctimes gairebé sempre eren gent gran o persones de certa edat que vivien tots sols.

En un caixer

Els implicats mostraven unes acreditacions que confonien les víctimes. Insistien que la quantitat que devien s'havia d'abonar al moment per evitar que els afectats contactassin amb familiars per explicar l'ocorregut. Com que moltes víctimes no tenien doblers a casa, els estafadors els insistien per anar al costat de la sucursal més pròxima i assegurar així el pagament en efectiu de la factura. Així mateix, s'està investigant si en aquestes inspeccions varen desaparèixer de les cases visitades alguns efectes personals o doblers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.