algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Capturen un tauró de dos metres que nedava desorientat per la badia de Palma

Uns agents de la Guàrdia Civíl fermaren un cap de corda a la coa de l'esqual i l'arrossegaren amb una llanxa mar endins, on l'alliberaren

51246

Moment en el qual la Guàrdia Civil captura al tauró desorientat.

A.Sepúlveda

Nedava desorientada en aigües de la badia de Palma i per devora uns vaixells amarrats. Els agents cercaven de dissabte ençà una tintorera que uns pescadors varen detectar a Can Pastilla. A les dotze i cinc minuts, la llanxa S-16, una nau semirígida de 12 metres de la Benemèrita, es va dirigir cap al club nàutic de Palma, on havien vist l'esqual. A més dels funcionaris policials, anava dins l'embarcació un biòleg de la Conselleria de Pesca. L'animal, un mascle jove d'uns dos metres de llargària, estava desorientat i els agents pensaren que havia xocat amb el buc d'alguna embarcació. Al principi, quan en descobriren l'aleta entrant i sortint de l'aigua, creien que es tractava d'un tauró pelegrí, però en uns instants confirmaren que era una tintorera, una espècie relativament habitual en aigües de la Mediterrània.

Després de diversos intents, els guàrdies civils aconseguiren nuar un cap de corda a la coa de l'esqual, que es mostrà molt nerviós i llançà queixalades tot el temps que durà l'operació. La Benemèrita contactà amb diversos organismes experts en espècies de la mar que li confirmaren que aquest exemplar no podria viure en captivitat. Per aquest motiu, decidiren remolcar-lo mar endins per alliberar-lo a continuació i a bastants milles de la badia de Palma. El tauró, una vegada lliure, va reaccionar de seguida i va fugir de la llanxa en segons.

En qualsevol cas, durant els pròxims dies les llanxes del Servei Marítim de la Guàrdia Civil tenen previst patrullar per la badia per si l'animal torna a aparèixer, una possibilitat que sembla bastant remota. Els investigadors creuen que, o bé estava desorientat, o bé va arribar al port seguint vaixells que es dediquen a pescar tonyines.
La tintorera té una llargada mitjana de 2,5 metres i un pes de 80 quilos. Tot i així, són uns animals totalment innocus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tintorera, fa mes de 11 anys

No m´estranya que es desorientàs. Segurament entre la macroautopista feta dins la mar per les obres del gasoducte, la merda que surt de tots els abocadors de les depuradores que no depuren, les embarcacions que hi circul·len, les obres que es fan al port de Palma que generen terbolesa, etc, etc, no sabia ni on es trobava. Malauradament això és la meravellosa badia de Palma, sí, la mateixa que surt pintada en un quadre que va adquirir recentment el Govern.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente