algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Cinc detinguts d'una banda per robatoris diversos

Se'ls relaciona amb furts a Santa Eugènia i Santa Maria del Camí. S'han escorcollat domicilis també a Lloseta i Inca, entre d'altres

53314
Part dels objectes requisats per la policia. | ALEX SEPULVEDA

La Guàrdia Civil ha donat per desarticulada una banda dedicada al robatori de cases quan els seus habitants no hi eren en diversos municipis del centre de Mallorca i de Palma, amb la detenció ahir dels seus presumptes components, cinc homes, acusats d'almenys quinze robatoris. En un comunicat difós avui, l'Institut Armat informa que els detinguts en el marc d'aquesta operació han estat tres homes de nacionalitat marroquina presumptes autors de delictes de robatori: Hicham C., Akram E., Mimoun Y., Zahar J. i Charaf S.

Les investigacions van començar arran d'uns robatoris ocorreguts en domicilis de les localitats de Santa Maria del Camí i Santa Eugènia i van culminar amb els arrests. Els detinguts, relata la Guàrdia Civil, actuaven els caps de setmana, concretament la tarda dels dissabtes, i aprofitaven les sortides dels llogaters, que prèviament havien estat observant, per accedir a l'interior dels habitatges.

A més dels presumptes integrants de la banda, en l'operació s'ha detingut un home i una dona com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic. El comunicat indica que aquestes dues persones usaven una joieria de compra i venda d'or de la qual era ocupada la detinguda per adquirir les joies robades en els domicilis.

Per blanquejar la seva procedència utilitzaven fotocòpies de fitxes de policia que firmaven els venedors en blanc i, posteriorment, revenien les joies per una quantitat més elevada, amb la qual cosa obtenien un benefici. En l'operació s'han realitzat així mateix vuit escorcolls a Palma, on s'ha trobat nombrós material procedent de diversos robatoris. Fins al moment s'han aclarit tres robatoris a Santa Eugènia, un a Santa Maria del Camí, tres a Lloseta, un a Palma, un en Inca, un a Maria de la Salut, un a Pina i dues temptatives de robatori, una a Binissalem i una altra a Consell.

S'han intervingut efectes valorats en uns 21.000 euros, entre els quals es troben ordinadors, televisors, joies, rellotges i líquids reactius per a l'or, a més de 6.500 euros en metàl·lic. L'operació de moment contínua oberta i els investigadors intentar localitzar els propietaris d'efectes sostrets i identificar els compradors dels esmentats objectes. Per això, la Guàrdia Civil no descarta noves detencions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a, fa mes de 12 anys

I més del mateix... quan qualque polític ens escoltarà i farà el que nosaltres li demanem? Per si no ho saben és fer fora automàticament tota aquesta xusma que ens perjudica DINS CA NOSTRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente