algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Detinguts vuit immigrants en arribar en pastera a cap Salines

Una patrulla de la Guàrdia Civil es va topar amb ells, banyats, en direcció cala Llombards i comprovà que acabaven de desembarcar

55068
AppleMark | ALEX SEPULVEDA

Eren les onze del matí quan una unitat de la Guàrdia Civil patrullava per ses Salines. A l'altura del camp de futbol, en direcció cala Llombards, repararen en sis magribins banyats que els miraven recelosos. Així, la Guàrdia Civil acabava de frustrar l'enèsim desembarcament de pasteres a Mallorca. Amb una mica de sort, això sí. El grup, pel que sembla, havia noliejat a bord d'una petita embarcació la nit de dissabte a diumenge des del port algerià de Dellys.

Detinguts

És tot un clàssic en el món de les pasteres. Eren vuit algerians, entre ells el que pilotava la nau, i s'havien preparat per a la travessia: un doble abric, gorres, aigua potable i menjar abundant. Tots eren joves, d'uns vint anys escassos i, a diferència d'ocasions anteriors, cap d'ells no duia l'Alcorà.
Quan els sol·licitaren la documentació van reconèixer que no la duien a sobre i després, en un francès molt bàsic, varen manifestar que acabaven d'arribar en pastera.

Els magribins foren arrestats i, en un primer moment, es pensà que eren deu els que havien arribat, per la qual cosa l'operatiu de recerca va seguir en marxa. Des de l'aire, l'helicòpter de la Guàrdia Civil va rastrejar el cap Salines i els voltants i va localitzar la pastera damunt les roques, devora el far. Per mar, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va vigilar la costa. Al final, es va confirmar que eren dos els fugitius que faltaven per detenir i foren localitzats als voltants de cala Llombards.

Els vuit van ser durant hores al quarter de Santanyí, on forent interrogats, identificats i, el capvespre nit, varen ser traslladats a la Prefectura de Palma perquè el Cos Nacional de Policia se'n fes càrrec. Pel que sembla, els immigrants asseguraren que cercaven feina a Mallorca i cap d'ells no és reincident. Els investigadors tracten de determinar si alguna màfia assentada a l'Illa els havia de prestar cobertura o si actuaven per lliure. El radar no els va detectar quan s'aproximaven a la costa mallorquina a primera hora d'ahir dematí.

Des de l'any 2006, han arribat a les Illes Balears un total de quinze pasteres. Aquell mateix any es va descobrir un desembarcament. El 2007 se'n varen registrar cinc, el 2008 varen arribar a l'Illa cinc pasteres, dues el 2009 i una el 2010. Amb la pastera d'ahir, ja són quinze les embarcacions carregades de magribins que arriben a la costa. Totes han desembarcat al sud de l'Illa, entre ses Salines, cala Llombards, cala Pi i altres zones del sud. A més a més, han aconseguit burlar el radar instal·lat per detectar l'arribada de pasteres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Apocalipsi, fa mes de 12 anys

Cap humà és il·legal. Si els aucells són lliures d'anar on volen amb més raó ho haurien de ser els humans. Però hi ha humans que no accepten a altres humans i son inhumans. Els inhumans no mereixen viure.

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Quin doi, una persona estrangera sense documentació no ès il·legal!
Voldràs que una persona ès natural.
Si fos legal, seria perque està dins el mateix estat, o no serien necessaris els estats ni les fronteres, però encara hi ha estats, religions i fronteres.
A més un "migrant" ha de esser legal o legalitzat.
Haurien de expulsar també els 170.000 estrangers il·legals que hi ha a Balears.

Valoració:-3menosmas
Per Expulsió, fa mes de 12 anys

Expulsió

Valoració:-4menosmas
Per J., fa mes de 12 anys

Do not visit Majorca, són immigrants irregulars. Una persona no és il·legal. Mai. Segons el diccionari de la llengua catalana, immigrant és la persona que ve a establir-se en un país que no és el propi.

Valoració:0menosmas
Per gerret, fa mes de 12 anys

si anaven banyats no te cap dificultat la seva captura, si aguesen anat aixuts encara serien lliures

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Alerta amb el vocabulari, se ha de dir estrangers il·legals i no "immigrants".
No són migrants.

Valoració:-3menosmas
Per Al·lot Groc, fa mes de 12 anys

Una pastera, "una barca petita i de fons pla, sense carena", que ve de "pastar" i que és usada normalment en albuferes? O una "patera", "barca de fondo muy plano para perseguir patos en aguas de poco calado" que ve de "pato"?

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 12 anys

Han comprovat si hi ha un tal Ben Alí? , Si és així, segurament venen de Tuníssia, encara que m'extranya que vengui amb pastera.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente