lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Interrogaran els avis i el pare de César i la parella de la parricida

Mónica Juanatey fou traslladada ahir en avió a Palma i ja és a la presó. El seu advocat intentarà demostrar que patí un transtorn mental transitori, però la Policia ho descarta

43364
L'acusada ha estat traslladada entre grans mesures de seguretat Imatge: IB3.

Els investigadors tenen previst prendre declaració als avis i el pare biològic de César, a més de l'actual company sentimental de Mónica Juanatey, la parricida confessa de Maó. La dona, de 30 anys i natural de Noia (la Corunya), va ser traslladada ahir des de Maó a Palma, amb avió i custodiada per la Guàrdia Civil. Quan arribà a Mallorca, un vehicle policial la va dur directament fins al centre penitenciari de la carretera de Sóller, on estarà aïllada durant un temps. De fet, la repercussió mediàtica del cas ha estat tan gran que les autoritats temen que hi hagi altres recluses que intentin atemptar contra Mónica, que ha despertat un autèntic sentiment d'hostilitat generalitzat.

I és que ahir horabaixa a Palma hi hagué una manifestació de rebuig per la mort del nin.
Amb l'homicida hi haurà gairebé sempre una presa de suport i Mónica serà sotmesa a una examen físic i psicològic complet.

L'advocat de Mónica ja ha avançat que una de les seves línies de defensa serà intentar provar que la seva clienta patia un transtorn mental transitori quan va cometre l'atroç crim contra el seu fill, de nou anys. Mónica va assegurar que tenia moltes llacunes mentals i que no recordava amb exactitud com s'havia produït el dramàtic episodi, tot i que va confessar que l'havia ofegat dins la banyera de ca seva. Per que fa al Cos Nacional de Policia, la parricida estava perfectament quan va cometre l'homicidi, sobretot perquè després va intentar per tots els mitjans amagar els fets i va fer creure a la família i als amics que César encara era viu. A més, fins i tot va voler demostrar que havia fet la primera comunió i els comentà que "està molt content".

Es deia Muki a internet

El muqui o muki és un follet de la mitologia dels Andes centrals que es caracteritza per ser miner i habitar a l'interior d'una mina. La paraula muqui esdevé de l'adaptació del terme quítxua 'murik', que significa "el qui asfixia" o 'muriska' "el que és asfixiat". Curiosament, Mónica Juanatey utilitzava aquesta paraula com a nickname o nom d'internet, segons han descobert els investigadors. La parricida de Maó era una addicta a les pàgines virtuals i participava en diverses xarxes socials, com Facebook, i a alguns blocs d'internet. Mónica també entrava gairebé cada dia a una altra pàgina que es titulava Terror a la gallega i a un xat conegut com "trivial".
En aquest darrer apartat, xatejant amb una altra usuària, li comentà el 2008 que "si no em trobes amb el meu nick de Muki cerca'm per Baudelaire o Huesitos, que són els altres noms que utilitz a la xarxa d'internet".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni de Manacor, fa mes de 13 anys

...i mentres n'hi ha que volen prohibir s'abortament. Lo que haurien de prohibir és tenir fills a segons qui.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 13 anys


No jutgeu precipitadament. Per a mi, només hi ha una culpable segura: aqueixa mare-monstre. I que no em vénguin amb excuses d'alienació momentània, que la bèstia ho tenia preparat, ho va executar i, durant més dos anys, va menrie. Li va costar només un moment, matar el seu filló, ficar-lo dins la maleta i anar-lo a tirar a la garriga? I durant aquests dos anys i busques, no se n'ha recordat mai? Pareix que no, puix que va dedicar el temps, freedament, ainventar mentides molt elaborades.
Se sap que els avis se'n varen ocupar, i que fins i tot el jove que va tenir relacions, a Galicia, amb aqueixa dona, li va fer de pare.
En aquest afer sinistre només hi ha un culpable: aqueixa mala mare que tant de bo pagui tota la vida la seva atrocitat.
Som pare. Els meus infants ja són grans, però, tot el temps que varen esser petits, per a mi, i per a la mare, varen esser la cosa més preciosa que teníem, la raó de la nostra vida.
Qui l'ha feta, que la pagui. I no trob preu proporcionat a aquesta infàmia

Valoració:1menosmas
Per Marc, fa mes de 13 anys

Quin monstre! Quan va arribar el nin va dir que només s'hi quedava deu dies...ho tenia tot planejat.

Valoració:-1menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys

Aquest és la qüestió més inexplicable de totes. Fa tristor, de debó...

Valoració:1menosmas
Per Bel, fa mes de 13 anys

No entenc com ningú de la família, avis, pare, oncles... no s'hagin interessat durant tot aquest temps pel nen, ni l'hi han fet una visita, ni han acudit per anar a la suposada i ficticia comunió, ni han volgut parlar amb ell per telèfon... no ho entenc.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente