algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Presó sense fiança

El detingut per l'homicidi de la seva dona afirma: “No vaig veure ningú davant del cotxe”. Una càmera el contradiu

44246
Miquel Ll. ha defensat la seva innocència. | ALEX SEPULVEDA

Miquel Llodrà arribà al jutjat d'Inca i es dirigí amb ironia cap als periodistes: "Deixin pas al gran assassí". Deu hores més tard l'home, de 86 anys d'edat, va sortir de l'edifici clarament desorientat. La jutgessa Ana Isabel García en decretà l'ingrés a la presó. Durant la declaració, el detingut per la mort d'Anne Wanjiru va reiterar que tot havia estat un accident. L'acusat encara no ha vist la gravació de la càmera de seguretat que demostraria que es va tractar d'un homicidi intencionat. Davant la jutgessa va repetir més d'un cop que "no vaig veure ningú", referint-se al moment en què va fer arrancar el vehicle amb el qual atropellà la seva dona dimarts de matinada.

D'acord amb la cinta de seguretat , estava asseguda en terra amb les cames creuades quan Llodrà accelerà, li passà per damunt i l'arrossegà devers quinze metres.
L'arrestat manté una versió coherent del que va passar fins a l'instant d'asseure's al volant. Tot i això, el seu relat del moment en què atropella la dona és erràtic. Tant en la declaració davant la Guàrdia Civil com en la que prestà ahir al jutjat, ha canviat de manera substancial la seva versió.

En línies generals, manté que no tenia intenció de matar Anne Wanjiru i que no va veure ningú davant el cotxe.
Segons el que relatà a Inca, va acudir a la casa dematí ben aviat, perquè sabia que la seva dona i els seus fills s'aixecaven tard i no volia creuar-se amb ningú. Anava a recollir-hi un bust de la seva germana. Llodrà hi afegí que, quan ja havia agafat l'escultura, Anne sortí de l'habitació i, en veure'l, començà a cridar: "D'aquesta casa no t'endús res". Aleshores, es va iniciar una forta discussió en la qual va intervenir un dels fills per mirar de calmar els ànims. A partir d'aquí la versió torna més confusa. Llodrà havia denunciat la seva dona per amenaces i agressions diverses vegades, però no havia arribat a formalitzar l'acusació.

L'home va arribar a la sala cap a les deu i mitja del matí dins un vehicle de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Anava sense grillons i aparentment tranquil. Ni familiars ni curiosos no acudiren al jutjat, on tampoc no s'adoptaren mesures extra de seguretat. Després de declarar durant un parell d'hores i assistit pel misser Josep Antoni Cifré, la Fiscalia en sol·licità l'ingrés en presó preventiva. La defensa demanà que, atesa la seva edat, se li aplicassin mesures més suaus, com ara l'arrest domiciliari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Martí, fa mes de 13 anys
Si hagués estat ell el kenià i ella la mallorquina ja en llegiriem de grosses per aqui. Entre els lectors d'aquest diari sempre hi ha qualque xenófob de guàrdia.
Valoració:3menosmas
Per Lluis Barceló Estella, fa mes de 13 anys
Si aquest home té 86 anys, les càmeres que han filmat el cas s'equivoquen segur, perquè aquest home no volia assassinar a la víctima. Es tracta d'un accident. Quan els policies tenguin 86 anys no hi veuran de cap bolla, però no ho entenen ,com no ho entèn molta gent que jutja i fa manifestacions gratuïtes i condicionants de la justícia, perquè a aquest home ja l'han condemnat.
Valoració:-1menosmas
Per Guillemet, fa mes de 13 anys
Foner Mallorquí:..."no surt la foto de les bandes llatines, ni la foto dels aucellots de l'est que peguen pallisses i roben cases, ni la cara dels carteristes"...i molt manco els noms!!!.
Valoració:-2menosmas
Per Foner Mallorquí, fa mes de 13 anys
Surt la foto d'aquest home però no surt la foto de les bandes llatines, ni la foto dels aucellots de l'est que peguen pallisses i roben cases, ni la cara dels carteristes.
Valoració:-1menosmas
Per tolo, fa mes de 13 anys
Aquest home a rebut moltes vegades de la seva dona, això no l'exculpa d'homicidi, però la dona no vivia amenaçada per ell, tal vegada el contrari....
Valoració:5menosmas
Per Maria Cinta, fa mes de 13 anys
Aquest home ha mort la seva dona. És un assassí i se li ha d'aplicar la llei. Indiscutible. Però també mostra que tipificar aquests casos com a violència de gènere és complicat. L'assassinat no és mai justificable, però no la va matar perquè fos dona, la va matar perquè devia ser una persona insuportable, baralladissa i (com s'ha vist) violenta. La fotografia publicada als mitjans ha fet créixer una onada de simpatia envers el culpable (per l'edat, per la professió "respectable" i qui sap si per motius menys honorables i més... racistes). Però ningú no gosa dir-ho obertament. Sigui com sigui, és un crim que cal punir i condemnar sense pal·liatius. Però és un crim que potser cal requalificar.
Valoració:2menosmas
Per Xesc, fa mes de 13 anys
És un cas molt estrany. jo hagués esperat uns dies a fer la manifestació del lobby de dones.
Valoració:14menosmas
Per ciutadà, fa mes de 13 anys
Aquest home debia esdtar desesperat. Encara que això no justifica la mort de l´exdona. Hem sap greu.
Valoració:9menosmas
Per ofd, fa mes de 13 anys
La foto, SOBRA.
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente