algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
14°

Quelcom més que casos de corrupció

La festa dels Àngels Custodis, patró del Cos Nacional de Policia, en congregà els amics a l'edifici de la Misericòrdia

45944
L'acte es convocà al pati de la Misericòrdia, de Palma. | ALEJANDRO SEPULVEDA

Ahir fou un dia de festa per als agents del Cos Nacional de Policia. Era la jornada del seu patró, els Àngels Custodis, i amb aquest motiu celebraren un acte en què congregaren amics i família i al qual també varen acudir companys d'hores d'ofici, és a dir, jutges i fiscals.
L'acte començà a les set de l'horabaixa, amb puntualitat gairebé castrense, i entre les personalitats polítiques convidades a primera fila hi eren la presidenta del Parlament, Aina Rado; el conseller de Presidència, Albert Moragues; la batlessa de Ciutat, Aina Calvo, i la consellera insular d'Economia i Turisme, Bel Oliver. L'speach iniciàtic fou cosa del cap superior de la Policia, Tomeu Campaner, que l'encetà en català per després continuar-lo en l'altra llengua cooficial. Campaner volgué fer extensiva la festivitat com una manera "d'apropar-se a la societat" i recordà que "ja s'ha complert un any des del darrer assassinat d'ETA", que es va endur la vida de dos vuàrdies civils.
El cap de la Policia hi afegí que "a banda de la feina de l'àrea de la Brigada d'Informació, la Prefectura ha tingut un any de molta activitat a la Policia Judicial, focalitzada no sols en els episodis de corrupció, sinó també en altres aspectes de la delinqüència comuna i el crim organitzat, fonamentalment el tràfic de droga". Recordà el camí iniciat amb el setge de Son Banya, que va permetre descobrir un zulo amb les reserves financeres de la matriarca, la Paca. També recordà la lluita contra el crim organitzat amb accions duites a terme pels serveis de la Brigada d'Estrangeria, la tasca de "qualitat" de la Policia Científica i el dia a dia de les patrulles zeta de Seguretat Ciutadana.
Durant l'acte s'entregà la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc a nou persones de caire institucional i a una vintena d'agents. Hi destacaren la Brigada de la Policia Judicial, que té al capdavant al comissari Antoni Cerdà, i la inspectora en cap de Delictes Econòmics, en estat avançant de bona esperança. Després de l'entrega de condecoracions i d'un homenatge als companys dels cossos de seguretat finats enguany, el delegat del Govern, Ramon Socias, tingué un especial record per al bomber de Palma Alejandro Ribas, que morí en acte de servei.
A continuació arribà el concert. La Unitat de Música de la Comandància General de les Balears preparà una selecció musical en la qual sobresortiren des de Granada, d'Agustín Lara, fins a esbossos de la banda sonora d'El padrí i, com a colofó final, la cançó mallorquina Na Catalina de Plaça, seguida del picament de mans de gran part dels assistents.
Acabat l'acte, condecorats -entre ells la fiscal coordinadora de Violència de Gènere-, públic i autoritats es congregaren per prendre una copa i donar els molts d'anys. Un helicòpter de la Policia sobrevolà la Misericòrdia, i a darrera hora, alguns dels cotxes i furgons tocaren la sirena per destapar la festivitat dels policies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.