algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La pastera arribada a Cala Pi provenia d'Algèria

Es degué desorientar de la ruta que seguia amb unes altres vuit embarcacions i que pretenien arribar a la Península. Hi ha 14 persones arrestades

Font: youtube.com

La Guàrdia Civil postula que la pastera arribada avui a Cala Pi (Mallorca) amb uns 15 immigrants algerians a bord -dels quals han estat arrestats 14- s'hauria desorientat de la ruta que al costat d'unes altres vuit embarcacions seguia cap al Llevant peninsular, després d'unes trenta hores i unes 140 milles de travessia, concretament des de la zona de Dellys, segons ha informat el delegat del Govern central a les Balears, Ramon Socías. En roda de premsa, Socías ha explicat que en total han estat arrestades 14 persones en bon estat de salut encara que en aquests moments està sent buscat un altre possible viatger que també es trobava a l'embarcació. Tal com ha explicat, ha estat l'avís d'una veïna de la zona, que ha vist com es canviaven entre unes mates, el que ha provocat que tot seguit es posàs en marxa el dispositiu de la Guàrdia Civil que inicialment s'ha saldat amb la detenció de cinc dels immigrants.

Més tard han estat arrestades nou persones més, segons ha assenyalat el representant del Govern a les illes, qui ha apuntat que durant els interrogatoris un d'ells ha afirmat ser menor, per la qual cosa els resultats de les proves pertinents determinaran si es deriva als serveis socials de Mallorca o si, com la resta dels seus acompanyants, es trasllada al Centre d'Estrangers de Barcelona per a la seva posterior repatriació, del procés de la qual s'encarregarà la Policia Nacional. Socías ha remarcat que, en aquest cas, el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) instal·lat en Cabrera no ha detectat l'arribada de l'embarcació, asseverant que "no és infal·lible", i ha assenyalat que de moment l'embarcació no ha pogut ser recuperada de l'aigua, on hauria estat submergida.

Respecte al trajecte seguit, el delegat del Govern ha explicat que els immigrants han aprofitat el bon temps així com la fase minvant de la Lluna, gràcies a la qual hi ha més foscor nocturna, encara que han tardat més a arribar a terra que les altres vuit pasteres a causa de la major distància del nord d'Algèria amb les Balears que amb la costa peninsular. En relació amb el nombre de pasteres que han arribat a les illes des de 2006, Socias ha subratllat que la xifra ascendeix a 14 (una en 2006, cinc el 2007, unes altres cinc el 2008, dos el 2009 al costat d'un rescat i aquesta última, la primera detectada el 2010).

162 immigrants

De manera paral·lela, un total de vuit pasteres han estat interceptades a les costes de Múrcia i Andalusia, deixant un total de 162 immigrants. En concret, 104 immigrants han estat rescatats quan viatjaven a quatre pasteres a la costa d'Almeria i Motril (Granada). Per la seva part, efectius de Salvament Marítim han interceptat unes altres quatre embarcacions amb 58 immigrants a bord, tots varons en bon estat de salut, davant la costa de Múrcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Resumint sobre la política migratòria.
En González, Aznar i Zapatero han fracassat i se han equivocat sobre la admissió de emigrants de una manera anàrquica i corrupta.
O sigui que el govern té la culpa i els polítics no han estat a la altura per exigir una política migratòria regulada.
Valoració:8menosmas
Per Titit., fa mes de 13 anys
I tots els espanyols que els anys 60s i 70s partiren en massa cap a la verema de França o d'obrers a Alemanya o a Suïssa, etc., no foren emigrants. Sap Do not com els tractaven?
Idò talment com nosaltres feim amb els que venen aquí ara. Ni més ni pus.

Basta sentir les populars cançons de Antonio Molina, J. Valderrama, etc. per comprovar-ho.
Valoració:1menosmas
Per Es jai Sutro., fa mes de 13 anys
A Do not:
EMIGRAR (RAE) : "Abandonar el lugar de origen para establecerse en otro".
"Dejar el propio pais o región para establecerse en otro pais o región".
Des de devers 1820 a 1898 Espanya va perdre tota América, les Antilles i les Filipines. L'espanyol que hi anava després no emigrava?

El 1960 ja no teniem el Protectorat de Marroc ni la Guinea, El 1975 deixarem el Sahara i Sidi Ifni...Ara no som estrangers a aquests llocs?

Els emigrants (barataven de país o regió) espanyols forasters, segons el DCVB, que varen venir a Mallorca a partir del 1960, ja duen tres generacions aquí i moltissim encara no s'han integrat ni adaptat en RES. Ni en llengua, ni en cultura ni en res de res de Mallorca.
Basta que faci una volta per Palma, Calvià, Alcúdia...
El que volen és que ens adaptem nosaltres a ells. Per aquí!
Que mos conta Sr. Do not...?
Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Els nostros antepassats no emigraven, immigraven, que no ès lo mateix. No canviaven de civilització si anaven a la Havana o Buenos Aires se trobaven dins la mateixa civilització i cultura, amb poques diferències.
Si se hagués emigrat a Alger tampoc seria una emigració, era més bé una immigració, una emigració hagués estat anar a Marroc, Egipte o la Índia.
Sobre la Amèrica "espanyola", Guinea, Marroc són països més rics que els nostros. En castellà se diria "Mendigos sobre un trono de oro"
Se té una idea equivocada de la riquesa, els països en manco recursos solen estar per davant dels que ho tenen tot.
Això ès una paradoxa Venezuela seria millor si no tengués petroli, Guinea té tant de petroli que no ès necessari que treballin, i el Marroc estaria millor si no fos musulmana.
La nostra civilització ès la única que ès humanista i humanitària i se pot estar segur que aquests emigrants aliens no se civilitzaran.
Valoració:-5menosmas
Per No escolteu als fatxes, fa mes de 13 anys
Do not visit Majorca, àlies Estudiantet, és un feixista britànic i en conseqüència un estranger com aquests. Que no ens prediqui allò de que lleven la feina a "nostros els mallorquins" perquè ells no és mallorquí .
Valoració:2menosmas
Per Mallorquins ignorants., fa mes de 13 anys
Només de veure la notícia ja m'imaginava que això estaria empestat de racistes ignorants. Que no hagueu de veure mai als vostres fills o nets emigrar cap altres països per menjar com ho van fer molts avantpassats nostres durant segles, encara que vegent segons quí es mereixeria sofrir-ho. Mentrestant seguiu consumint tonyina Calvo o merlussa Pescanova per exemple, les empreses de la vostra estimada Espanya que exploten els recursos naturals d'aquesta gent que no té força per lluitar contra els seus governs corruptes. Qui sap, potser el dia de demà quan sereu vells, una immigrant vos haurà de torcar es cul, perquè els vostres descendents amb aquesta educació racista i egoista que hauran rebut de part vostra, de ben segur que vos deixaran ben tirats.

PD: Enhorabona a vellet i a jai sutro, sa pobresa i sa solidaritat no tenen fronteres.
Valoració:6menosmas
Per Es jai Sutro., fa mes de 13 anys
A Do not...: Fe el calendari enrere i pega una mirada a l'América espanyola. I a la Guinea. I al Marroc (Protectorat!), i mira l'or, l'argent, els fosfats, la fusta bona, el cacao, etc. que els foteren als nadius per la brava.
Ara els seus descendents només demanen un lloc al sol al pais que els va expoliar durant més de 400 anys.
I recorda la tracta d'esclaus (molt mallorquina) i tota la sang vessada... Tot molt més tràgic que el vi aigualat.
Valoració:5menosmas
Per Vellet., fa mes de 13 anys
Sempre recordaré que quan era nin, estant amb els meus amics jugant pel carrer devers les cinc de l'horabaixa, vaig veure com el meu veinat, casat, amb fills, i amb la sogra a bord, s'en va endur a la seva pròpia mare, que plorava desesperada, cap a les "Hermanitas".
Només duia un boliquet i un paraigües tancat.

D'altres que feren donació en vida, val més no parlar-ne.
Valoració:4menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
A Es Jai Sutro.

Agafa un tassó i omplir-lo de vi del tot, llavò aboques aigua an el tassó de vi fins que el liquid del tassó sigui aigua.
Això ès la teva idea, llevar el vi del tassó.
Valoració:9menosmas
Per ros, fa mes de 13 anys
Es jai Sutro- no passis pena que mes pronte que tard,exigiran mes que els de casa.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente