algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Fiscalia acusa el clan dels Peluts d'homicidi

L'escrit diu que la mare del Farru donà l'ordre de matar la Parrala i que el seu germà també disparà

47776
José Ortega, Àlies el Farru, baixa del vehicle policial. | ALEJANDRO SEPULVEDA

El Ministeri Fiscal concretà ahir la imputació contra José Ortega, àlies el Farru, i la seva família en relació amb la mort de Josefa Moreno, la Parrala i integrant del clan de la Paca, en un tiroteig que es produí a Son Banya l'any passat. Els 8 integrants del grup dels Peluts varen ser acusats d'homicidi, amenaces, tinença il·lícita d'armes i apropiació indeguda. L'acusació particular atribuí al presumpte autor material del crim, el Farru, un delicte d'assassinat amb traïdoria. No obstant això, Fiscalia apuntà que també pogué disparar i matar la Parrala el germà del Farru, Juan Ortega. A la vista, que durà devers mitja hora, se'ls notificà els delictes que els imputen i que el judici serà amb jurat popular.

Els fets es remunten al 7 de setembre del 2009. Els Peluts, que tenen com a matriarca Trinidad Santiago, havien reclamat diverses vegades i sense èxit la setmana anterior als fets el pagament d'un deute d'uns dos milions de pessetes al clan de la Paca per un assumpte de drogues. Segons l'escrit de Fiscalia, el grup havia decidit resoldre el tema d'una manera o d'altra. És a dir: o cobrar o acabar amb la vida de la Parrala. Els imputats aquella nit arribaren amb diversos vehicles al poblat de Son Banya amb armes de foc i armes blanques. Dirigits per la matriarca Trinidad, els seus fills José, Juan, Luis i Manuel, el gendre Miguel Àngel i les nores Josefa i Adoración es dirigiren al carrer número 4 de l'indret, a l'habitatge de la Parrala.

El fiscal indicà que el primer apropament, com és tradició en el poble gitano, el feren les dones. A la casa hi eren Josefa Cortés (la Parrala), la seva germana Consuelo (la Heavy) i la seva cosina Carmen. La discussió entre Trinidad i Josefa va pujar de to i la Parrala va exigir que els fills de Trinidad abandonassin la casa després d'assegurar-los que pagaria l'endemà. El Ministeri Fiscal assenyalà que fou llavors quan el Farru va intervenir directament a la conversa amb amenaces. "Parrala, a tu et mat aquesta nit i a tu, Heavy, també", digué. La Parrala no es féu enrere i li contestà: "A mi m'has de matar tu, Farru? A mi, Farru?", alhora que feia un gest amb la mà.

"Mata-les"

La mare del Farru li va dir aleshores que actuàs i li va entregar una arma. L'escrit també apunta que li donà l'ordre d'acabar amb Josefa Moreno dient: "Mata-les". Juan i el seu germà José varen treure un revòlver per hom i des de l'exterior amenaçaren les dones del clan contrari. Llavors tots dos començaren a disparar a la porta de la casa amb intenció d'acabar amb la vida de la Parrala, segons l'escrit del fiscal. Mentrestant la matriarca del clan i les nores els animaven amb crits com: "Mata-la! Mata-la!". Als voltants altres membres del grup disparaven trets a l'aire.

Tot i que la Parrala es pogué refugiar a l'interior, resultà mortalment ferida d'un tret al cap. No se sap si fou José o Juan. El clan fugí, però el Farru anà a Son Llàtzer perquè de retruc resultà ferit per un dels trets i hi fou detingut amb un germà. Els altres membres foren arrestats l'endemà. Només una dona no ha pogut ser localitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.