cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Detingut un alemany per estafar 200 milions

El sospitós, de 73 anys, va ingressar a la presó i estava reclamat per la Justícia del seu país per un delicte greu

50790
L'home operava des del seu domicili, al carrer Margarita Retuerto de Cala Major. | ALEX SEPULVEDA

Dos-cents milions d'euros. Aquesta és la impressionant quantitat de doblers que se suposa que ha estafat un alemany de 73 anys, que ha estat detingut a Palma i que estava reclamat per la Justícia del seu país. El sospitós, segons l'ordre europea de detenció i lliurament, és acusat d'un frau extremadament greu i podria ser condemnat a una pena de fins a 15 anys de presó. L'home, que resideix des de fa diversos anys a Palma, va al·legar que té problemes de salut quan va ser arrestat, però el jutge ha ordenat que ingressi en un centre penitenciari. La detenció del sospitós, identificat com Dieter I., ha estat duta a terme per agents del Grup de Delinqüència Internacional del Cos Nacional de Policia de Palma.

Investigació

La investigació dels fets es va iniciar fa uns mesos. Una comissió rogatòria es va desplaçar a Palma des d'Alemanya per sol·licitar gestions i escorcolls, ja que cercaven un estafador. A partir de llavors els agents del Grup de Delinqüència Internacional van començar a estudiar el cas i detectaren les suposades irregularitats comeses pel sospitós. Així, el passat 23 de febrer el tribunal local d'Amtsgerich va expedir una ordre europea de detenció i lliurament contra Dieter I. per un delicte de frau especialment greu, que podria reportar-li una condemna de fins a 15 anys de presó.

Els agents de Palma varen localitzar el sospitós i dimarts el varen arrestar en el seu pis, situat en el carrer Margarita Retuerto de Palma. Segons l'acusació, l'alemany detingut ha realitzat inversions fraudulentes en detriment d'inversors privats i fraus en perjudici de diversos bancs entre els anys 2006 i 2009. Els inversors perjudicats són d'Alemanya, del Regne Unit, dels Estats Units i d'Àsia. De moment encara s'investiga el nombre total de persones o entitats afectades, però sí s'ha concretat que la quantitat estafada ascendeix a dos-cents milions d'euros.

A més de l'escorcoll practicat en el seu domicili, els policies varen efectuar perquisicions en un habitatge de Palma i en un altre de Calvià. El sospitós va ser traslladat a les dependències policials, va manifestar que era innocent i va dir que no volia tornar a Alemanya. També assegurà que tenia problemes de salut, per la qual cosa passà a disposició judicial a Palma dimarts horabaixa i el jutge de guàrdia decretà que ingressàs en la presó fins que millori i pugui ser extradit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dois, fa mes de 13 anys
A viure com un rei els darrers 10 o 20 anys de la seva vida! Deus esser molt jovenet, tu, si et penses que als 73 anys un home està acabat...
Valoració:2menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
I a on anirà un vell de 73 anys?
I si ès cert que ha fet un frau de 200 milions de euros, se mereix que escrigui les seves memòries.
Valoració:0menosmas
Per Dois, fa mes de 13 anys
Que per què ha de quedar detingut???!!! Amb aquesta doblerada i sense cap arrelament aquí...: Perquè no torni a fugir, home, que pareixes pardal!!!
Valoració:-3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
I per què ha de quedar detengut?
Per que un tribunal local de un poble ho demana.

Lo lògic una vegada haver declarat ès enviar-lo a ca-seva.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente