algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

Cau la banda que robà en més de 120 cotxes a Inca

Causà molta alarma social perquè els furts foren en tan sols quatre mesos. Hi ha hagut sis detinguts, de moment

117894
Un dels darrers vehicles assaltats a Inca. | R.S.

En tan sols quatre mesos una banda formada per joves magribins i un espanyol robà en més de 120 cotxes aparcats als carrers d'Inca. L'assumpte causà alarma social a la població i la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local, considerà prioritari tallar l'onada d'assalts. Ahir se saberen els primers resultats de l'operació 'vidres romputs': sis detinguts i molt de material recuperat.

Alarma social

Des de principi d'any la Policia Local començà a rebre, gairebé cada dia, denúncies per robatoris en turismes. Al principi els agents pensaren que es tractava d'una onada passatgera, però es mantingué la intensitat dels furts i la qüestió començà a preocupar molt seriosament. Els funcionaris dissenyaren un gran mapa de la població i foren apuntant cada punt on es cometia un robatori, amb l'hora i el modus operandi. D'aquesta manera descobriren com es movia la banda i arribaren a la conclusió que es tractava de més d'un implicat. Tota aquesta informació fou traspassada a la Guàrdia Civil, que també anava darrere dels delinqüents.

La zona més afectada pels robatoris era la que es compren entre els carrers Antoni Maura, Antoni Torrandell, Felip II i plaça del Blanquer, a la barriada d'aquest darrer nom. La banda adoptava estrictes mesures de seguretat perquè els seus membres no fossin sorpresos durant els furts, tot i que els agents havien establert vigilàncies estàtiques i infiltraren suposats vianants que, en realitat, controlaven els carrers més afectats. Fa uns dies s'assolí la pista clau i poc després començaren les detencions. Fins ahir al matí s'havien detingut cinc joves d'origen magribí i un d'espanyol, un dels quals era menor. Els arrestats són veïns d'Inca, però les detencions també han arribat a Lloseta i a Binissalem, on es compraren, a baix preu, ordinadors portàtils robats dels cotxes.

Els desperfectes sovint superaven els botins

Els lladres especialitzats en els robatoris dins dels cotxes ocasionaven desperfectes significatius als turismes que assaltaven. En rompien els vidres, n'arrancaven les ràdios i hi cercaven frenèticament objectes de valor. Moltes vegades els danys superaven de molt el valor del botí que s'enduien. Ahir horabaixa la Guàrdia Civil d'Inca continuà fent escorcolls en pisos de sospitosos i estava prevista la detenció de més implicats. Tots seran posats a disposició judicial durant les pròximes hore;, uns acusats de rebre els objectes robats i d'altres, dels robatoris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El comte Mal, fa mes de 14 anys
Visca la nova Mallorca!!!!
Valoració:5menosmas
Per Guillem sagrera, fa mes de 14 anys
Per robar tothom s'ajunta i fa amistat! Els lladres no tenen selecció nacional.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente