nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

La jutgessa imposa a Roque López i el seu advocat una fiança de 433.000€ a cada un

L'exsecretari general dels socialistes pitiüsos es querellà contra el primer instructor del cas 'Eivissa Centre', José Espinosa i l'advocada Ascensió Joaniquet

L'exsecretari general de la Federació Socialista Pitiüsa, Roque López, i el seu advocat, Andrés Tuells, hauran de fer front a una fiança de 433.000 euros cada un, segons figura a l'auto emès ahir per la magistrada Margarita Rosa Robayna, jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Eivissa.

A més, els seran embargats de forma preventiva els seus béns per cobrir les possibles responsabilitats civils derivades de la querella per suborn i prevaricació que havien presentat contra el primer instructor del cas 'Eivissa Centre', José Espinosa i l'advocada, Ascensió Joaniquet, que s'encarrega de la defensa de la majoria dels querellats en aquesta causa.

El passat mes de juliol el TSJB va arxivar la querella que Roque López va interposar a través del seu advocat contra Joaniquet i el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Eivissa, José Espinosa, per presumptes delictes de prevaricació i suborn.

Els querellants acusaven a Ascensió Joaniquet d'haver pagat 38.000 euros a una deutora de la dona del jutge. Un pagament que coincidia, assegurava el lletrat, amb algunes decisions del jutge en el cas 'Eivissa Centre'.

Tanmateix, el Tribunal Superior de Justícia de Balears va determinar que no existien indicis racionals de delicte i va ordenar que es procedís d'ofici contra els denunciants en existir indicis de falseig en les imputacions que feien.

La jutgessa Margarita Robayna, que instrueix aquestes diligències, ha decretat el secret de sumari de les actuacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.