algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

La Policia detecta quatre bandes juvenils a Palma

Els Ñetas, els Latin Kings, els Pit Bull Asarosos i els Bling Bling són els grups establerts a Palma. Els seus membres tenen entre 15 i 24 anys

111904
L'assassinat del jove guineà Eusebio  Ebulabate saltà a l'opinió pública el debat. | VASIL VASILEV

La Policia Local ha detectat quatre bandes juvenils organitzades que s'han instal·lat a Palma i les vigila periòdicament, segons digué ahir el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Donaire. Els grups en qüestió responen als noms de Ñetas, Latin Kings, Bling Bling i Pit Bull Asarosos i són branques de bandes presents a altres països i a la Península. La meitat dels membres viuen als districtes de llevant, mentre que un 20% són de la zona nord de la ciutat i un altre 20% de ponent. Tot i això, segons la Policia, els llocs on viuen no tenen per què ser allà on es reuneixen, que tenen molt ben identificats. Donaire digué que les bandes feien servir de punt de trobada, sobretot, les places Garcia Orell, Pere Garau, Serralta, Miquel Dolç, i de la Guàrdia Civil i als parcs Krekovic, de la Fertilitzadora i de la Riera.

Segons el perfil dels integrants de les bandes que ha fet la Policia Local i que facilità Donaire, dos terços dels membres són nois, i les noies hi són minoria. A més, els líders dels grups també són tots nois. Gairebé tots tenen entre 15 i 24 anys, tot i que les noies tendeixen a deixar els grups cap als 20 anys i n'hi ha poques de més grans. Sempre segons els informes de la Policia Local, quatre de cada cinc nois que formen part d'una banda són d'origen sud-americà. En concret el grup més nombrós de nois és originari de l'Equador, seguit dels d'origen dominicà, colombià i bolivià. Pel que fa a les noies, però, la majoria són d'origen espanyol, seguides per les que són d'origen equatorià, colombià i dominicà.

Totes aquestes dades tenen uns sis mesos d'antiguitat. Donaire les facilità en una compareixença a la Comissió municipal de serveis a la ciutadania, feta a petició del Partit Popular. La regidora del PP Sandra Fernández aprofità la compareixença per demanar a Donaire quines actuacions s'havien fet per solucionar "la problemàtica generada".

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 14 anys
Sa derrota des pensament.
Sa conjura des necis.
Quin desastre!!!
Valoració:-2menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Qui es responsable de tota aquesta merda humana que mos ha arribat sense nosoltres enviar-los a cridar? Ja esta be de no poder comandar a canostra i que mos vulguin fer combregar amb rodes de moli. L'imigracio descontrolada no afavoreix mes que a la economia sumergida i als empresaris que no volen contractar mes que ma d¡obra a preu d'esclavatge. Els sindicats fan de comparse i em sembla vergonyos, ja els.h va be que siguin els unics afiliats que tene fen-lis creura que el sindicat els recolsera. Ja esta be de fer comedia, tots son un venuts senseetica ni vergonya. Hi ha dret que mos haguin envait i no mos respetin la nostra manera de entendra la vida, educacio i llengua? Menys demagogia i mes estar per el que toca.
Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Això és el premi per ser espanyols, ja n'hi ha pro de sin complejos.

INDEPENDÈNCIA!
Valoració:6menosmas
Per Dora, fa mes de 14 anys
Clop: T'has fixat que allò que porten sobre les espatlles és un taüd, i que estan a punt d'enterrar el seu joveníssim amic o parent assassinat? O és que ets un cínic sense escrúpols?
Valoració:1menosmas
Per clop, fa mes de 14 anys
Pobrets, porten els mobles a les espatlles perquè no tenen cotxe.
Valoració:-6menosmas
Per expulsió directament, fa mes de 14 anys
Reagrupament familiar pels collons. Ja, ja, i les noies són la majoria d'origen espanyol... ja veus, quines noies deuen ser per ajuntar-se amb aquests immigrants tan bons i tan mallorquins! FORA!!!!!!!!!!!
Valoració:4menosmas
Per Casandra, fa mes de 14 anys
Estos cachorros seran lobos...
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente