muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Confessa que matà la seva dona estrangulant-la amb les mans

Giorgi Borisov declara davant els investigadors que estava obsessionat que la seva dona podia fer mal al fill petit, de dos anys i mig. Avui és previst que el traslladin al Jutjat de Manacor

111646
L'accés a l'habitatge del carrer del Sol on mori la dona es troba precintat. | A. Sepúlveda.

Giorgi Borisov va confessar ahir davant dels investigadors de la Guàrdia Civil que va matar la seva dona, Snezhana Blagoeva, estrangulant-la amb les pròpies mans. El búlgar serà posat avui dematí a disposició judicial a Manacor. L'acusat del crim de Santanyí va passar ahir la primera nit als calabossos de la Guàrdia Civil i va ser interrogat pels experts del Grup d'Homicidis. Giorgi va admetre que darrerament vivia turmentat per la idea que la seva dona podia fer mal al fill petit, de dos anys i mig. L'home feia almenys cinc anys que estava en tractament per una forta depressió i patia trastorns mentals. Quan va arribar a Espanya, fa uns set anys, sembla ser que ningú -i molt menys les autoritats- no va detectar que la seva capacitat mental estàs trastornada i que podia ser perillós, si no es medicava amb freqüència. En la declaració, Giorgi va aportar detalls de com va acabar amb la vida de l'esposa: es va llançar sobre ella i la va estrangular damunt el llit de matrimoni.

Després va deixar el cos inert al costat del bressol. Una de les incògnites que s'havien d'aclarir era saber per què el coll de la víctima presentava una laceracions estranyes, però ara s'ha esbrinat que es van produir perquè la va estrangular contra la vorera del llit. L'assassí no va utilitzar, en aquest sentit, ni corretges per asfixiar-la.
En qualsevol cas, el relat del jardiner i paleta evidencia que no és del tot assenyat i que pel cap li passaven idees molt rares. La família, malgrat que ell acabava de quedar a l'atur, no travessava dificultats econòmiques, almenys en aparença. Havien passat un mes de vacances a Bulgària amb la seva família i Giorgi continuava adquirint els darrers models de telèfons mòbils, una de les seves debilitats. La seva dona, en canvi, era més estalviadora. Santanyí es mantenia commocionat ahir pel salvatge homicidi.

Els familiars de la víctima demanen la repatriació dels nins

A Santanyí, durant tota la jornada d'ahir, no es parlava de cap altra cosa. El poble està completament romput i commocionat. El tema de conversa als bars, als comerços, a les places i als carrers era que el terrible assassinat de la seva veïna Snezhana Blagoeva, una dona de 36 anys de nacionalitat búlgara que fou brutalment estrangulada pel seu home, Giorgi Borisov. Els veïnats no es podien creure el que havia succeït i ara la major preocupació és saber què passarà amb el futur dels fills de la parella. Maria Pons, regidora d'Afers Socials de l'Ajuntament de Santanyí, afirmà que "els infants es troben en internats de la Unitat de Menors del Consell de Mallorca. Fins ara, un germà de la dona morta s'ha posat en contacte amb nosaltres i s'ha iniciat el procés de repatriació. Segons tenim entès, en un curt espai de temps, els nins viatjaran a Bulgària, on seran acollits per una germana de la víctima, afegeix.

A Santanyí, aquesta notícia ha caigut molt malament. "No hi ha dret. Els nins estan molt integrats al poble. La nina gran, la d'onze anys, parla mallorquí perfectament i tothom l'estima molt... Nosaltres estam disposats a fer-nos-en càrrec", manifesten diversos veïns. D'altra banda, agents de la Policia Judicial de la Guardia Civil, durant ahir dematí, es dedicaren a interrogar alguns habitants i tractaven de localitzar el propietari de l'habitatge on es va cometre l'assassinat. Des del departament d'Afers Socials, comenten que "s'ha dit que el matrimoni tenia problemes econòmics i que aquesta circumstància provocà el tràgic desenllaç. Bernat Picó, president del CE Santanyí i empresari de la construcció, deia: "És increïble. És una llàstima. S'ha destrossat la vida d'una família".
Madò Catalina, visiblement afectada, explicà que "és una pena que Santanyí surti als diaris per coses tan dolentes".

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.