algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

Mor un nin de 4 anys en una piscina de Felanitx

La víctima era de nacionalitat alemanya i passava les vacacions a Mallorca amb els pares i dos germans

109588
El tràfic succés va tenir lloc en una finca particular. | J. Socies

Un nin alemany de tan sols quatre anys d'edat va morir ahir dematí ofegat en una piscina. El tràgic succés va tenir lloc en una finca d'àmbit particular, la del Rafal, situada a la carretera que uneix Felanitx i Petra, a devers cinc quilòmetres de la primera localitat. Segons les primeres dades conegudes, la mort del menor es produí cap a les 08.30 hores. Per causes que es desconeixen però que s'investiguen, l'al·lot s'ofegà a la piscina sense que els serveis d'emergència poguessin fer res per salvar-li la vida. L'al·lot vivia a la casa amb els seus pares i amb dos germans més. Tot suggereix que, mentre els pares dormien, el menor sortí de l'immoble i caigué a l'aigua.

Ampli desplegament

Ahir dematí, es desplaçaren al lloc dels fets diverses unitats de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, a més de personal sanitari del 061, que lamentablement no pogueren fer res per evitar la mort del petit. A conseqüència d'aquest succés, la mare del menor sofrí un atac sever d'ansietat i l'hagueren d'ingressar a l'hospital de Manacor.
Cada any moren en tot l'Estat entre 70 i 150 menors ofegats en piscines, platges, rius o embassaments. Així ho certifiquen les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La majoria són infants molt petits. N'hi ha devers un terç que no encara no han fet els quatre anys. L'estiu és, per tant, una època de risc.

Accidents casolans

Normalment, la majoria d'accidents en piscines en què es veuen involucrats al·lots petits es produeixen a casa, com en el cas que s'ha descrit en aquest article. Segons dades de la Federació Espanyola de Salvament, el 80 per cent de les morts per ofegament es registra en piscines particulars. Encara que un altre lloc perillós és la mar tranquil·la, expliquen els experts, perquè en llocs amb aigües remogudes, com ara el Cantàbric, els pares solen estar molt pendents dels seus fills petits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.