nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mor un dels dos bombers ferits a l'incendi

Un llamp va sert la causa del foc, segons l'informe fet pels agents rurals

Un dels dos bombers que va resultar ferit greu a l'incendi dels Ports, a Horta de Sant Joan (Tarragona), ha mort avui a les 14.15 hores a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona després de quatre dies en estat crític, segons ha confirmat a Europa Press un portaveu del centre.

El difunt, Pau C.A. de 31 anys, va ingressar dimarts al centre hospitalari amb cremades al 50% del cos i va sofrir una insuficiència renal, que va empitjorar dimecres a la tarda, quan va entrar en una aturada multiorgànica.

El segon dels ferits continua en estat molt greu en el mateix hospital amb el 75% del cos cremat, segons ha confirmat la Conselleria de Salut.

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha assegurat avui que un llampec va ser la causa de l'incendi.  

L'informe fet pels agents rurals permet afirmar amb «rotunditat», segons Baltasar, que aquesta ha estat la causa després d'estudiar la zona on es va originar el foc, i trobar la marca del llampec en un arbre.

El llampec va caure el 14 de juliol quan hi va haver una tempesta elèctrica seca, que no va causar l'incendi al moment, sinó que va formar petites brases a la vegetació que més tard, en trobar-se amb les condicions propícies de vent i humitat van fer que brotés el foc.

Segons ha explicat el subinspector dels Agents Rurals de Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia, els dies anteriors a l'incendi la humitat relativa va estar sobre el 50 i 60% fins al dia 17, encara que va baixar especialment el dia 21, quan el vent va començar a bufar de component sud i sud-est, amb una força «no molt important» però sí «suficient per ajudar a l'evolució de l'incendi».

Els canvis de vent que es van produir a partir del migdia de l'endemà van ser els que van ajudar que l'incendi es propagués, i que aquest dia el perímetre canviés i s'estengués al llarg de 800 hectàrees, i que dijous arribés a Prat de Compte, on finalment van poder aturar-lo

Segons Garcia, «no és estrany» que es produeixin incendis causats per llamps que rebrotin diversos dies després, perquè les fulles seques que estan a terra fan de «metxa». De fet, un de cada tres incendis en aquesta època de l'any a la zona dels Ports està causat per un llamp.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.