cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Passen davant el jutge 15 dels 16 detinguts a l'"operació marés"

L'altra persona fou posada ahir en llibertat per 'raons humanitàries', segons comunicà la Policia

Quinze dels setze detinguts pel Cos Nacional de Policia en una operació contra el narcotràfic que va tenir lloc el  dissabte al poblat palmesà de Son Banya -deu homes i cinc dones-, han passat aquest matí a disposició judicial als Jutjats de Guàrdia de Palma.

Els quinze arrestats en l'anomenada "operació marés" han estat lliurats en dependències judicials a partir de les 9.10 hores, segons han informat fonts dels Jutjats Efe.

Una de les dones detingudes, la que faria el número setze, va ser posada en llibertat ahir per "raons humanitàries", perquè pogués cuidar els seus fills, segons va informar la Policia en un comunicat.

En l'operació policial van ser confiscades diferents quantitats de droga com 860 grams de cocaïna, 350 grams d'heroïna, 2,2 quilos de marihuana i dos pots de tranquimacín, així com 30.900 euros en efectiu, sis balances de precisió, tres calculadores, una premsa, un televisor i una càmera simulada.

També es va recuperar una mona "titi" valorada en 7.000 euros que portava un xip, la desaparició de la qual va ser denunciada el desembre de 2007 pel parc marí d'atraccions Marineland, i del que es va fer càrrec el servei del Seprona de la Guardia Civil.

L'"operació marés" va començar fa tres mesos a Palma després de la mort d'un individu per sobredosi, la qual cosa va permetre la intervenció policial de nombroses partides de cocaïna, marihuana i haixix preparades per a la seva venda, així com estris per al seu tractament.

Aquesta operació va ser dirigida pel grup d'Estupefaents i el Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma i va suposar el desplegament d'un centenar d'agents armats i motoritzats acompanyats de cans policia i d'un helicòpter, que dissabte van actuar entre les 16.00 i les 23.00 hores.

Van participar-hi agents de la Policia Judicial i Científica, Antidisturbis, efectius de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) i nombrosos integrants de la Brigada de Seguretat Ciutadana. Davant la presència policial, alguns dels detinguts van intentar ocultar la droga.

De fet, una bossa amb 200 grams de cocaïna i una balança de precisió van ser amagades baix un vehicle, mentre que una bossa vermella va ser llançada a la teulada d'un dels habitatges registrats.

El cop policial ha estat assestat als nous clans de narcotraficants (Els nebots de La Paca, el clan de la Jesusa i el clan dels valencians) que han pres el relleu del principal, gestionat per Francisca Cortès "àlies La Paca", que actualment es troba a presó junt amb els seus col·laboradors més propers, segons ha informat el Cos Nacional de Policia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Duralex, fa mes de 14 anys
Esperem que els hi caigui una bona temporada a l'ombra. Dura lex, sed lex.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente