muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Brega a Cala Major

La Policia Local deté tres homes en una batalla campal entre bandes rivals a una discoteca, que va obligar a mobilitzar nombrosos agents. Després dels incidents, un dels implicats va tornar a l'establiment i n'amenaçà l'amo amb una pistola perquè retiràs la denúncia per danys materials

38290
Alguns dels nigerians implicats hi resultaren ferits. | V.V

El cap de setmana ha tornat a ser calent a Cala Major. Aquesta vegada, es visqueren incidents greus entre bandes rivals dins una discoteca. A les quatre i mitja de la matinada, tots els agents disponibles del GAP (Grup d'Acció Preventiva) varen ser mobilitzats perquè es traslladassin a una coneguda discoteca de Cala Major on tenia lloc una batalla campal. Una dotzena de funcionaris, amb el suport de motoristes, acordonaren la zona i accediren a l'interior de l'establiment, que havia patit nombrosos danys materials durant la brega.

Cops de puny i potades

Alguns testimonis presencials indicaren que dues bandes rivals de subsaharians, la majoria dels quals eren nigerians, s'havien embolicat en una baralla molt violenta en la qual havien arribat a emprar botelles rompudes per agredir-se mentre es pegaven cops de puny i potades. Alguns dels implicats hi resultaren ferits i hagueren de ser atesos pels serveis sanitaris, perquè sagnaven molt. En sentir les sirenes dels efectius policíacs, molts dels participants optaren per anar-se'n, per la qual cosa només va ser possible detenir-ne tres.

Motius incerts

Els motius de la brega no han transcendit, però tots els testimonis coincidien que havia estat "molt violenta".
Gairebé dues hores després que la Policia Local s'hi desplegàs, un dels implicats tornà a la discoteca armat amb una pistola i n'amenaçà el propietari perquè retiràs la denúncia que havia interposat per danys al mobiliari. Segons explicaren fonts policíaques, a la zona hi ha tres locals nocturns on se succeeixen els incidents: un és freqüentat per romanesos, un altre per llatins i el tercer per africans. Ja fa temps que els residents de Cala Major en critiquen la inseguretat nocturna i el fet que unes bandes s'enfrontin amb unes altres per tenir el control d'aquesta àrea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
AO,
no sé què hi té a veure el nacionalisme, ni el català ni cap, amb els problemes d'ordre públic que creen molts d'emigrants. M'és igual si són pocs o molts, el cert és que tenen absoluta impunitat per fer el que vulguin, tant si és d'acord amb la llei com si no. Només apareixen als diaris quan intervé la policia, però els incidents són quotidians.
I tu només saps treure a rotllo el racisme i no sé quines beneitures. A veure si tu ets xenòfil compulsiu?
Valoració:8menosmas
Per AO, fa mes de 14 anys
Carles Morlà:

"...nacionalisme pur i dur. El que toca"

I per què toca? Per que ho dius tu? Mare meva quina por em feis aquests il·luminats que voleu salvar la patria (en aquest cas, catalana) trepitjant a tothom que no pensi com voltros.


Això de Sieg Heil t´escau més bé del que et penses, rei.
Valoració:0menosmas
Per Carles Morlà, fa mes de 14 anys
Ao, això de lluita pel teu país i la teva gent, és nacionalisme pur i dur. El que toca.
No són discursets de progré milionari o de radical obrerista que estudia a la universitat. És simplement nacionalisme pur i dur, i si per ser nacionalista tu m'has de dir feixista, doncs SIEG HEIL.
Jo et diré multicultureta GENOCIDA.
Valoració:-1menosmas
Per AO, fa mes de 14 anys
"Deixa't de tonteries de globalització i lluita pel teu país i per la teva gent"

Això em sona a discurset nacionalista barato.
Valoració:3menosmas
Per AO, fa mes de 14 anys
Després de llegir els darrers comentaris... He d' insistir:

Quan els nacionalistes es lleven sa careta queda ben clar el que son: "patriotes" amb impulsos feixistes. Un nacionalista sempre serà això, maldement vengui desfressat de progre.
Valoració:0menosmas
Per Fart de censura, fa mes de 14 anys
Aina, potser que els nostres avantpassat també migrassin, però dubt molt que anassin a un altre pais i fossin benvinguts en cas de no respectar els costums locals. Mira bé lo que tenim ara per aquí: barriades totalment degradades (explica-li a un que tengui un pis a Son Gotleu, que ara no val res degut a la degradació!), més prostitució, bandes rivals que tot lo dia estan en bregues, més inseguretat (quan jo era petit, podia anar pel carrer del Sindicat a les 9 des vespre, i normalment no passava res; ara no pots anar ni de dia per segons a on per Palma). En això li dius "queixar-se dels mals"? O xenofòbia? Ja me'n diràs si no tenim raó els que pensam així! Jo lo que vull és poder anar tranquil pel món a qualsevol hora, i que tots tenguem ela mateixos drets (que per això hem estat pagant i construint toto lo que hi ha per aquí). O te creus que és just que un que acaba d'arribar mos passi per davant a les listes d'escolarització? O que aconseguesqui ajudes per no sé què, quan a noltros per aconseguir una ajuda (seguint la tant sonada llei de la dependència) sembla que hem de demanar clemència, i finalment la concedeixen però sense dotació pressupostària (quins collons!).
Si encara trobes que això fa pudor a xenofòbia, dóna-mos una solució. Estic ben segur que no tens cap veinat d'aquests nouvenguts que t'hagin fotut la tranquil·litat (per exemple, perque tot lo dia estan de festeta amb música a tot volumen, sense respectar de cap manera la tranquil·litat dels altres. Jo SÍ sé que és això)
Fart de censura i pseudo-progres.
Valoració:9menosmas
Per Carles Morlà, fa mes de 14 anys
Aina, el mestissatge és el caos i per desgràcia també el futur. Però bé, això no lleva que els que tenim un mínim de dignitat lluitem contra això.
I sobre migracions, dir-te que en el món hi ha una guerra de civilitzacions i races, vulguis o no. I jo no pens negar el dret als meus a anar a altres països i que en siguin senyors, però el que no acceptaré mai és que els altres siguin senyors a ca meva. Deixa't de tonteries de globalització i lluita pel teu país i per la teva gent.
Salut
Valoració:7menosmas
Per Aina, fa mes de 14 anys
Aquest fòrum fa pudor a xenofòbia. Jo no dic que el nacionalisme sigui estrictament una mostra de feixisme perquè no és cert. Però el que és inegable és que hi ha derivacions molt perilloses.
Estic ben farta de sentir a persones queixar-se dels "mals" de la immigració. Perdonau, però pareix que no ens enrecordam del que van fer els nostres avantpassats. Memòria, és el que necessitam.
I vull dir que el poble mallorquí se n'hauria d'avergonyir del racisme que ha propugnat durant dècades, i que jo pensava que estava oblidat. Resulta que no.
Primer foren els "xuetes", després els "forasters" i ara pareix que l'objectiu de tots els problemes són els "immigrants".
Senyors, això és racisme. Cercau un poc a ses vostres famílies i veureu que qui més qui manco, ha migrat. Tant és que vengués de la península com que passés de Búger a Santanyí. No hi ha cap família que visqui només a un poble tota la vida. Tots migram!
Ses coses canvien, i això és bo. La identitat flueix, i és positiu. El mestissatge, vos agradi o no, és el futur.
Valoració:-22menosmas
Per AO, fa mes de 14 anys
Quan els nacionalistes es lleven sa careta queda ben clar el que son: "patriotes" amb impulsos feixistes. Un nacionalista sempre serà això, maldement vengui desfressat de progre.
Valoració:-13menosmas
Per Fart de censura, fa mes de 14 anys
Pert cert, i per exemple, llegiu la notícia: incidents produits en locals freqüentats per romanesos, llatins i africans. I ara, pseudo-progres, també me direu que no hi ha cap relació amb els immigrants. És que mos voleu fer creure que la mare de Déu nom Juana?
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente