muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Més okupes i furts per menjar

La Policia detecta un augment de les ocupacions il·legals d'habitatges i dels robatoris d'aliments a Mallorca

Els efectes de la crisi estan causant vertaders desastres en el si de les famílies més necessitades. Els cossos de seguretat han detectat al llarg dels darrers mesos un augment considerable d'ocupacions il·legals d'habitatges i de furts d'aliments.

Dijous, agents del Cos Nacional de Policia de Palma hagueren de desallotjar i procedir a la detenció de diverses persones per aquests delictes. Segons sembla, i a partir de la informació a la qual ha tingut accés aquest diari, als habitatges de l'Ibavi situats a la barriada de Son Gotleu, una mare amb els seu cinc fills va entrar mitjançant una potada a la porta en un immoble deshabitat i el convertí en el seu lloc de residència. La Policia hagué d'intervenir-hi, detenir els infractors i endur-se els menors a un centre d'acollida.

Aquesta situació es repeteix molt freqüentment. De fet, els cossos de seguretat n'han rebut nombroses denúncies. Matrimonis en situació d'atur, amb fills a càrrec seu i sense habitatge accedeixen a pisos o cases deshabitats i agafen de manera il·legal el llum i l'aigua.

Els autors d'aquests delictes s'enfronten a les acusacions d'ocupació il·legal i frau del consum elèctric i de l'aigua.

Així mateix, les necessitats es dirigeixen al menjar. Les cadenes de supermercats ja no saben què han de fer per evitar-hi els robatoris. Agents de la Policia són requerits gairebé cada dia pels encarregats dels establiments per furts de productes bàsics com carn, derivats de la llet i llegums. "La situació és difícil", admet el portaveu de la Policia Local de Palma, Àngel García, "perquè molts dels responsables no tenen antecedents".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.