nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Herreros nega l'acusació per abusos d'una policia

L'intendent en cap del Cos de Seguretat de Palma al·legà ahir davant el jutge que la querella penal és “falsa” i “inconsistent”

L’intendent en cap de la Policia Local de Palma, Nicolás Herreros, negà ahir davant el jutge qualsevol implicació en les acusacions sobre assetjament laboral i moral interposades per Inmaculada Cuesta, una funcionària del cos de seguretat que durant més de tres anys ha estat en tractament mèdic per suposats abusos de poder de dos alts càrrecs de la Policia. L’intendent en cap, acompanyat pel seu misser, José Antonio Fernández, prestà declaració durant una hora al Jutjat d’Instrucció número 5 de l’avinguda d’Alemanya com a presumpte imputat d’aquesta querella penal que implica un altre oficial de la Policia, Jaume Pla. Després de la vista, Fernández defensà el seu client al·legant "falsedat i inconsistència de la denúncia".

La querella de la denunciant s’interposà el mes d’abril de 2006 contra Jaume Pla, que treballava al mateix departament que Cuesta. L’afectada hi exposa que fou sotmesa a diverses vexacions morals i relegada en l’àmbit laboral. A partir d’aquest moment, la víctima ha hagut de rebre tractament mèdic i psicològic. La denúncia també implica Herreros, que hi és acusat de presumpta coresponsabilitat en els fets i en els danys ocasionats a la funcionària de la Policia. La dona estigué de baixa fins al moment que aquest darrer l’obligà, segons consta a la denúncia, a incorporar-se "forçosament" al lloc de feina el setembre passat, una vegada exhaurit el "termini màxim d’incapacitat laboral transitòria per depressió".

Així mateix, el document presentat certifica que la dona no fou rebuda en cap moment pel denunciat amb la finalitat d’adjudicar-li una destinació concreta. A part d’això, acusa el mateix cap de Policia d’haver adoptat mesures de pressió que consisteixen a obligar l’afectada a vestir d’uniforme, quan hi ha un informe mèdic que aconsella tot el contrari. L’escrit del gabinet clínic, de dia 23 d’octubre de 2008, especifica amb claredat que "la situació traumàtica de la seva pacient és la conseqüència d’un conflicte laboral estressant". Hi afegeix que "és recomanable que l’afectada quedi al seu lloc de treball amb vestit de carrer".

Per la seva banda, el misser José Antonio Fernández defensà que els agents de la Policia Local i tots els cossos de seguretat estan obligats, per disciplina, a portar uniforme i que un document clínic no és cap aval per permetre a un d’aquests funcionaris que vagi a la feina sense. Afegí que les úniques persones autoritzades per decidir que algú no dugui uniforme són, o bé el delegat de Govern, o la batlessa. "Aquesta autorització no existia", remarcà. En els propers dies i abans de la resolució judicial, declararà el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Donaire. El descobriment dels fets posa en qüestió el funcionament de l’estructura jeràrquica de la Policia tots aquests anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.