algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cinc ferits en caure el sostre d'un edifici municipal a Alcúdia

Un error en l'apuntalament hauria provocat l'esllavissada de l'estructura. L' obra ha tingut polèmica arran de denúncies a la Fiscalia per certificats de treball no executats

L’esfondrament d’una part del sostre del futur edifici multifuncional d’Alcúdia, situat al peu de la murada, ocasionà ahir cinc ferits, tres dels quals van haver de ser hospitalitzats. En el moment de l’esllavissada, devers les 09.45 hores, els treballadors es trobaven a la part alta de l’immoble. En cas contrari "ja estaríem parlant d’una tragèdia", afirmà el batle del municipi, Miquel Ferrer, que es personà al lloc del succés. Una dotzena d’operaris havien començat a cimentar aquesta part del sostre quan tot d’una el forjat cedí. Cinc d’aquests treballadors caigueren amb el forjat i els altres cinc s’aferraren als ferros de la paret lateral.

Respecte als ferits, un dels treballadors va patir rascades lleus i la resta fou traslladada a l’hospital. El més greu, Joan Cristina, de 54 anys, patí un fort cop al cap i va haver de ser desplaçat a l’hospital d’Inca. Posteriorment, es traslladà a Son Dureta i, pel que sembla, amb una vèrtebra afectada però fora de perill. Els altres tres hospitalitzats a Muro, Hassan, Karim i Hasis, eren joves marroquins d’entre 20 i 30 anys. Dos quedaren ingressats per diverses ruptures i l’altre fou donat d’alta al cap de poques hores.

Possibles causes

Tot i que la Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per esbrinar les causes d’aquest esfondrament, la hipòtesi que es maneja seria un error en l’apuntalament de l’estructura de l’edifici. Aquesta valoració inicial fou compartida tant pel gerent de l’empresa Cimientos y Construcciones, que s’encarrega d’executar l’obra de Can Ramis, com pel responsable de Salut Laboral de CCOO, Juan Antonio Zamorano. El gerent apuntà que el sostre tenia una capa de 20 centímetres de gruix de formigó, per la qual cosa descartà que la caiguda es produís pel sobrepès. "Possiblement hagi fallat algun puntal". Per part seva, el batle d’Alcúdia remarcà que es tracta d’una obra pública adjudicada de "manera correcta". Cal recordar que l’edifici de Can Ramis ha tingut certa polèmica després que es denunciàs davant la Fiscalia presumptes certificacions de treballs no executats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.