algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

“Llull duia un nivell de vida superior als seus ingressos”

Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera que participaren en la investigació sobre els increments de patrimoni de Jaume Llull, el narcotraficant de Manacor que és jutjat aquesta setmana per blanqueig de capital, declararen ahir que els seus ingressos no es corresponien amb el nivell de vida que duia.

"Comprava sempre vehicles de gamma alta amb doblers en efectiu, però aquestes quantitats no quadraven amb els seus ingressos", declarà ahir durant el judici l’adjunt de la duana, Víctor Burgos. De fet, va ser aquest increment del patrimoni de l’acusat, no proporcional a les seves entrades de doblers, juntament amb els seus antecedents penals —ha esta condemnat per tràfic de droga i per contraban—, allò que propicià l’inici de la investigació.

Segons plantejà la defensa, Llull demanava crèdits per realitzar les seves operacions de compravenda —vehicles i immobles, sobretot— i amb el que obtenia de les vendes efectuava noves adquisicions.

Però un funcionari de Duanes explicà que amb les nombroses compres i vendes de béns no arribava mai a cancel·lar els deutes. És a dir, que per realitzar les adquisicions sempre necessitava emprar doblers la procedència dels quals la Fiscalia considera no justificada.

Quant a l’ofici que Llull assegura que realitzava durant el període investigat, cap de compres d’un restaurant, l’adjunt de Vigilància Duanera considera que aquesta ocupació era fictícia, com sosté la Fiscalia.

En aquest sentit, un altre funcionari de Duanes explicà que al restaurant sabien qui era Llull, però que les comandes les efectuava una altra persona. Alguns treballadors del restaurant que també declararen ahir, però, asseguraren que sí que veien l’acusat a l’establiment.

El judici, que ha de resoldre si Jaume Llull i la seva família blanquejaren doblers provinents del narcotràfic, continua avui amb la compareixença de Fernando Feltrer Bauzà, pèrit inspector d’Hisenda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.