algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

La Policia investiga si es manipularen altres atestats

Dos testimonis declaren que el misser Tugores els oferí canviar l'informe del motorista que quedà en coma

La Policia Local de Palma investiga si altres atestats de trànsit foren manipulats per enganar les asseguradores –o el consorci de compensació– i cobrar doblers en qualitat d’indemnització. La investigació sobre l’advocat Antoni Tugores i el policia local José Antonio R. S., detinguts dimecres i que quedaren en llibertat amb càrrecs dijous, continua oberta.

La prova que permeté que la Policia els detingués tots dos foren els testimonis d’Ana P. i Cristian C., els altres dos imputats en l’operació policial. Ella és la germana del motorista que quedà en coma i l’atestat del qual fou manipulat, ell és un amic de la víctima.

 Declaració

La parella declarà davant els investigadors que havien rebut una trucada telefònica de l’advocat en què els instava a canviar la seva declaració inicial per poder modificar la declaració pel motorista en coma. Els dos testimonis afegiren que el misser els havia assegurat que ja tenia l’informe confidencial de la Policia Local sobre l’accident.

José Antonio R.S., l’agent detingut, estava destinat fins ahir al grup d’Atestats, en la secció de la Policia Científica d’Accident (PCA), i portava més de 20 anys al cos. Fa uns dies sol·licità a un company que tragués de l’arxiu l’atestat que és l’origen del cas, cosa que provocà les primeres sospites. Quan diumenge els dos testimonis es presentaren al quarter del carrer de Sant Ferran per modificar l’informe les ospites creixeren i un oficial obrí la investigació autoritzada per l’intendent en cap.

El motorista ferit caigué de manera casual i a l’informe oficial no constava la implicació de cap altre vehicle. D’aquest manera, la víctima no tenia dret a una indemnització. Passà un mes i mig en coma a Son Dureta i li han quedat seqüeles molt importants. En un cas com aquest, si hi ha un culpable del sinistre les indemnitzacions acostumen a ser milionàries. Amb el nou atestat modificat, que finalment no té validesa, la família del jove sí que podria haver accedit a una recompensa econòmica.

Fonts policials insistiren ahir que aquest és un cas aïllat i que de cap manera no es pot parlar d’anomalies generalitzades en la instrucció dels atestats dels accidents de trànsit. Al quarter del carrer de Sant Ferran aquest fou el tema de conversa durant tot el dia: la suposada corrupció i les conseqüències que podia tenir per al Cos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.